Ηλεκτρονική Έκδοση

Μοοdy's: Το κλείσιμο της ΕΡΤ απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα

Η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί απειλή για την κοινωνική συναίνεση και ενδέχεται να οδηγήσει σε «αρνητική αξιολόγηση» της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Μοοdy's.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η κοινωνική συναίνεση συνιστά την αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας και συνακόλουθα αν δεν εξευρεθεί από τους κυβερνητικούς εταίρους συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα της ΕΡΤ, αυξάνεται ο κίνδυνος προσφυγής της χώρας σε πρόωρες εκλογές, γεγονός που θα ήταν αρνητικό για την πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Η Μοοdy's επισημαίνει ότι το "εξαιρετικά συγκρουσιακό πολιτικό περιβάλλον" που έχει διαμορφωθεί αποτελεί απειλή για την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ελλάδα και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Επιπροσθέτως, αρνητικά θα μπορούσε να επηρεάσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, η αποτυχία επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, επισημαίνεται.

Όπως προειδοποιεί η Moody's, αν δεν ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, και ορισμένων μικρότερων δημόσιων επιχειρήσεων, η χώρα δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει φέτος τα έσοδα που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Προσαρμογής από τις αποκρατικοποιήσεις. Μία τέτοια εξέλιξη είναι πιθανόν να προκαλέσει από εφέτος ένα κενό χρηματοδότησης ύψους 1,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επιβολή νέων, πρόσθετων μέτρων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οίκοι αξιολόγησης
ΕΡΤ