Ηλεκτρονική Έκδοση

Αλβανία: Στον αριστερό συνασπισμό του Ράμα το 58% των ψήφων

Με καταμετρημένο περίπου το 90% των ψήφων σε επίπεδο επικράτειας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που ηγείται της «Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Αλβανία» (συνασπισμός αποτελούμενος από συνολικά 37 κόμματα) υπό τον Έντι Ράμα, εξασφαλίζει το 58% ή 84 έδρες στην αλβανική βουλή (σε σύνολο 140). Η «Συμμαχία για την απασχόληση, την ευημερία και την ένταξη» (συνασπισμός 25 κομμάτων), της οποίας ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα, εξασφαλίζει το 39% ή 56 έδρες.

Έντι Ράμα - AFP PHOTO / GENT SHKULLAKU Έντι Ράμα - AFP PHOTO / GENT SHKULLAKU

Μετά την ήττα αυτή, στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στην Αλβανία, το Δημοκρατικό Κόμμα επικρατεί μόνο σε μία από τις 12 εκλογικές περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα στο Κούκες, στη νότια Αλβανία. Παράλληλα, το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) μέχρι στιγμής φαίνεται να εξασφαλίζει δύο έδρες στην περιφέρεια της Αυλώνας, ενώ διατηρεί ελπίδες για μία ακόμη έδρα, στην Κορυτσά.
 
Μέχρι στιγμής, οι έδρες στη νέα αλβανική βουλή έχουν ως εξής: Σοσιαλιστικό Κόμμα 67, Δημοκρατικό Κόμμα 47, Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης 16, Κόμμα των Τσάμηδων (PDIU) 4, Ρεπουμπλικανικό Κόμμα 4, ΚΕΑΔ 2 και Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα 1. Η συμμετοχή στις εκλογές καταγράφηκε στο 53,77%.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αλβανία