Ηλεκτρονική Έκδοση

Ρουπακιώτης: Μου δημιούργησαν συνειδησιακό πρόβλημα

Την ευχή να ενισχυθούν στο μέλλον οι κυβερνήσεις συνεργασίας εξέφρασε ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης που κλήθηκε να χειριστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Κατά την αποχώρησή του δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που τον αντιμετώπισε μερίδα του Τύπου ενώ όπως είπε βρισκόταν πλέον σε “κρίση συνείδησης”.

Αντώνης Ρουπακιώτης Αντώνης Ρουπακιώτης “Όλον αυτόν τον καιρό κάποιοι με είχαν οδηγήσει σε κρίση συνείδησης. Μου δημιούργησαν ένα συνειδησιακό πρόβλημα. Κάποιοι είπαν ότι ο Ρουπακιώτης και ο Μανιτάκης είναι υπουργοί για γέλια και για κλάματα και οδήγησαν το καράβι στην ξέρα. Αναρωτήθηκα, "εγώ που δεν μπορώ να σπρώξω ούτε κουβαρίστρα, έριξα το καράβι στη ξέρα;". Άρα, είχα δύναμη. Kαι σκέφτηκα, "έγκριτοι αυτοί που τα έγραψαν, όπως ο καθημερινός κελαηδιστής, έγκριτα και αυτά που λένε". Άλλωστε, εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ούτε συγκροτήματα συμφερόντων, ούτε χαλκεία ψευδολογιών”, είπε μεταξύ άλλων κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

“Συμμετείχα σε μια κυβέρνηση και με έφλεγε το ενδιαφέρον μέσα από τις διαφωνίες να παραχθεί αποτέλεσμα, να υπάρξει δημιουργία. Υπήρξαν πίκρες και εναντιώσεις και εδώ και έξω. Τούτη τη στιγμή, τις βάζεις στη γωνία και το μέλλον καλείται να τις παραγράψει. Εύχομαι αυτό το δείγμα γραφής που υπήρξε, ως δείγμα κουλτούρας και συνεργασίας πολιτικών δυνάμεων, με διαφορετικές αφετηρίες, η ελληνική κοινωνία να το αποδεχθεί και να αποζητήσει την ενίσχυση, κάθε φορά, αυτών των κυβερνήσεων συνεργασίας. Ο καθένας κρίνεται”, είπε ακόμα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων