Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο φως τα αίτια του εκτροχιασμού τρένου στο Παρίσι

Στην αποκόλληση ενός μεταλλικού τμήματος που συνέδεε δύο σιδηροτροχιές αποδίδεται ο εκτροχιασμός του τρένου, την Παρασκευή, κοντά στο Παρίσι που στοίχισε τη ζωή έξι ανθρώπων, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία γαλλικών σιδηροδρόμων που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από την εν εξελίξει έρευνα.

φωτ.AFP φωτ.AFP

Όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF, οι πρώτες έρευνες που έγιναν στον τόπο του δυστυχήματος στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μπρετινί-σιρ-Ορζ επιβεβαιώνουν την αρχική υπόθεση σύμφωνα με την οποία ο εκτροχιασμός οφείλεται στην αποκόλληση ενός μεταλλικού αμφιδέτη, από άγνωστη αιτία. Ο πρόεδρος της εταιρείας Γκιγιόμ Πεπί έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από την έρευνα που δείχνει τον μεταλλικό σύνδεσμο που αποσπάσθηκε από τις γραμμές να είναι σφηνωμένος στη διακλάδωση των σιδηροτροχιών εμποδίζοντας τη διέλευση των τροχών.
 
Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την επιθεώρηση των μεταλλικών αμφιδετών ιδίου τύπου σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας ενώ η συγκεκριμένη διακλάδωση είχε ελεγχθεί στις 4 Ιουλίου. Ο πρόεδρος της SNCF ανακοίνωσε ότι τα βαγόνια θα απομακρυνθούν από τον σταθμό αλλά καθώς υπάρχουν 600 μέτρα σιδηροδρομικής γραμμής που πρέπει να αποκατασταθούν,  οι εργασίες θα διαρκέσουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον εκτροχιασμό του τρένου την Παρασκευή και άλλοι 14 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, δύο εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία