Ηλεκτρονική Έκδοση

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

Αγοράζεις ακίνητο; Παίρνεις άδεια παραμονής

Χορηγήθηκαν οι πρώτες άδειες παραμονής σε όσους πήραν ακίνητα

Χορηγήθηκαν ήδη οι πρώτες τρεις άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς πολίτες που προχώρησαν στην αγορά ακινήτων, βάσει των διατάξεων του επενδυτικού νόμου που παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε επενδυτές στην αγορά ακινήτων. Ακόμη δύο αιτήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο έκδοσής τους.

Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης "Ε" Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης "Ε"

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, που επικαλείται ενημέρωση από τη Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών, οι τρεις πρώτες άδειες παραμονής σε ξένους επενδυτές της αγοράς ακινήτων, είναι γεγονός.
 
Την Παρασκευή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής Maslink Group -μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών μετανάστευσης στην Κίνα- Li Hao, ο οποίος ενημέρωσε τον υφυπουργό για το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού Κινέζων πολιτών να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα (Αθήνα και περιφέρεια), προκειμένου να τους χορηγηθεί η πενταετής άδεια διαμονής. Για τον ίδιο λόγο η εταιρεία προετοιμάζει road shows σε διάφορες πόλεις της Κίνας με ένα μεγάλο portfolio ακινήτων που έχει, ήδη, στη διάθεσή της από ενδιαφερόμενους πωλητές και αναμένεται πολύ σύντομα να υπάρξουν και οι πρώτες συναλλαγές.
 
Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι η ελληνική πολιτεία έχει εισάγει μία απλή διοικητική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών παραμονής, η οποία επιτρέπει στον επενδυτή να ολοκληρώσει τη συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων με πολύ ταχύ τρόπο.
 
Στην αντίπερα όχθη, τα πτώματα τεσσάρων μεταναστών εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε ακτή της Κω.
 
 
Ντ. Μ. newsroom enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Ανάπτυξης
Μετανάστες και πρόσφυγες
Ακίνητα & κτηματαγορά