Ηλεκτρονική Έκδοση

Γεωργιάδης: «Έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερύκοκο»

«Φασαρία επειδή θα μετακινηθούν (οι ασθενείς) ένα χιλιόμετρο»

Επέκρινε και χαρακτήρισε ντροπή τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην Πολυκλινική Αθηνών και υποτίμησε την εκκένωση οκτώ νοσοκομείων και την μεταφορά ασθενών, λέγοντας χαρακτηριστικά «φασαρία επειδή θα μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο, από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό», ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Προκλητικός απέναντι στους εργαζόμενους, δεν δίστασε να δηλώσει «έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο».

Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου "Ε" Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου "Ε" Οι εργαζόμενοι στην Πολυκλινική από την 1η Σεπτεμβρίου τίθενται σε διαθεσιμότητα και οι οργανικές θέσεις τους καταργούνται, ενώ το νοσοκομείο κλείνει, για να ξανανοίξει ως αστικού τύπου κέντρο υγείας.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής θα επανέλθουν στην εργασία τους 16 ημέρες μετά, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο υπουργός Υγείας είπε, μεταξύ άλλων, στους εκπροσώπους των εργαζομένων «κάνετε όλη αυτή τη φασαρία επειδή θα πάτε από την Ομόνοια στο Ευαγγελισμό. Σιγά τα ωά, καταντάει ντροπή πια!». 

Υποστήριξε δε ότι οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται από τους εργαζόμενους, αλλά από συνδικαλιστές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Υπενθυμίζεται πως από την προηγούμενη Τετάρτη, συντονιστές του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας καταγράφουν ασθενείς σε οκτώ νοσοκομεία και δρομολογούν την μεταφορά τους σε άλλες κλινικές, καθώς μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων και η αλλαγή χρήσης τους, αλλά και η μεταφορά των ασθενών. Πρόκειται για τα νοσοκομεία Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στη Θεσσαλονίκη.

 
Νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι των νοσοκομείων του ΕΣΥ, αντιδρούν στην κατάργηση των 8 νοσοκομείων και στις 1.618 διαθεσιμότητες, υποστηρίζοντας «αυτό είναι μόνο η αρχή για την κατάργηση της δημόσιας Υγείας».
 
newsroom enet
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κυβέρνηση