Ηλεκτρονική Έκδοση

Αναβάλει ομιλία στη Νίκαια

Οι μαζικές διαδηλώσεις απομονώνουν τη Χρυσή Αυγή

Αυτοπροβάλλεται ως «δύναμη ευθύνης»

Οι μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις ανάγκασαν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να ανακοινώσουν ότι αναβάλουν «την ομιλία στα γραφεία στη Νίκαια» προβάλλοντας τον εαυτό τους ως «δύναμη ευθύνης». Αποκαλούν τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά ως «καταδικαστέο συμβάν» που... «εκμεταλλεύονται δυνάμεις» οι οποίες «επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση».

Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης Η ανακοίνωση στο ΑΠΕ σημειώνει:

“Η Χρυσή Αυγή ως δύναμη πολιτικής ευθύνης αναβάλει την αποψινή προγραμματισμένη ομιλία στα γραφεία της Νίκαιας για να μην δώσει πάτημα σε όσες δυνάμεις επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση και σε όσους εκμεταλλεύονται ένα τραγικό και καταδικαστέο συμβάν για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη".

Πέμπτη 19/9 συνδικάτα και φορείς με αντιφασιστικές κινήσεις καλούν σε αντιναζιστική συγκέντρωση στις 6.30μμ στο Περιβολάκι της Νίκαιας. Επίσης, μαθητές σε σχολείο της Νίκαιας έδωσαν αντιφασιστικά μαθήματα.

Θεσσαλονίκη 18/9/2013 Θεσσαλονίκη 18/9/2013 Παρασκευή 20/9 στις 4μμ στο Δημαρχείο Νίκαιας υπάρχει κάλεσμα για ανοιχτή αντιφασιστική σύσκεψη φορέων για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και τη συνέχεια του αντιφασιστικού κινήματος.

“Είναι καιρός οι εργαζόμενοι στην παιδεία, στην υγεία στους δήμους στα υπουργεία σε όλους τους χώρους που προχωράνε σε ένα πρωτοφανές απεργιακό κύμα διαρκείας να κηρύξουν αντιφασιστική απεργία ενάντια στη Χρυσή Αυγή και την κυβέρνηση της ανεργίας, της φτώχειας και του ρατσισμού”, αναφέρει ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Νίκαιας- Κορυδαλλού – Κερατσινίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αντιφασιστική Δράση
Χρυσή Αυγή
Για το ίδιο θέμα
Αντιφασιστικές πορείες σε Νίκαια και άλλες πόλεις