Ηλεκτρονική Έκδοση

Σύντομα το αντιρατσιστικό δεσμεύτηκε ο Αθανασίου

Τις επιφυλάξεις του για τη σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για το θέμα της Χρυσής Αυγής, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, και δεσμεύτηκε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι ένα από τα αμέσως επόμενα που θα καταθέσει, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την καθυστέρηση.

Χαρ. Αθανασίου Χαρ. Αθανασίου Ο υπουργός Δικαιοσύνης προέβη σ' αυτές τις διευκρινίσεις μετά τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση ότι δεν αντιλαμβάνεται για ποιο λόγο έσπευσε να διατυπώσει την άρνησή του να γίνει η συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή.

Απαντώντας ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι έχει επιφυλάξεις αν πρέπει να γίνει η σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου, καθώς δεν θα προσφέρει τίποτα και συμπλήρωσε ότι δεν θέλει να θεωρηθεί ως ποδηγέτηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, στο έργο της ίδιας της Δικαιοσύνης που συνεχίζεται.

Ακόμα, απαντώντας ο κ. Αθανασίου στις βολές που δέχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση μέχρι σήμερα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη και δεσμεύτηκε ότι θα είναι ένα από τα αμέσως επόμενα νομοσχέδια που θα καταθέσει.

Αφορμή για τις δηλώσεις, ήταν η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των καταδίκων, υπόδικων και κρατουμένων με το ειδικό «βραχιολάκι».

Ο κ. Αθανασίου εμφανίστηκε ανοικτός σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, ενώ τόνισε ότι ένας από τους κύριους στόχους του νομοσχεδίου είναι η μερική αποσυμφόρηση των φυλακών. Όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, η Ελλάδα ξεπερνά κατά πολύ το ανώτατο ευρωπαϊκό όριο και έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες και έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ανώτατο ευρωπαϊκό όριο, είπε ο κ. Αθανασίου, είναι 9.886 θέσεις στις φυλακές, ενώ ο συνολικός αριθμός καταδίκων και υπόδικων στην Ελλάδα φθάνει στις 13.139 θέσεις. Μόνο οι υπόδικοι, όπως ανέφερε, φθάνουν στους 3.129.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες επιφυλάχθηκαν, ενώ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απουσίαζαν από τη συζήτηση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αντιρατσιστικό
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Χρυσή Αυγή
Σωφρονιστικό σύστημα