Ηλεκτρονική Έκδοση

Σημαντική πτώση στον ιαματικό τουρισμό

Σημαντική μείωση της επισκεψιμότητας στις ελληνικές λουτροπόλεις το 2012- που ανέρχεται στο 45% έναντι 2011 και 56% έναντι του 2005- δείχνουν τα στοιχεία έρευνας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών που παρουσιάζεται σήμερα στο πλαίσιο ημερίδας του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, από την ΚΕΔΕ.

Ιαματικά λουτρά Αιδηψού (φωτ:northeviaguide.gr) Ιαματικά λουτρά Αιδηψού (φωτ:northeviaguide.gr)

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, ο ελληνικός ιαματικός τουρισμός θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πόλο ανάπτυξης για τη χώρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές οικονομίες καθώς η Ελλάδα διαθέτει 110 σημεία πλούσια σε φυσικούς ιαματικούς πόρους.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του ΕΚΚΕ, η πτωτική τάση ξεκινά από το 2010 λόγω περικοπών επιχορηγήσεων από ασφαλιστικά ταμεία οπότε και ανακόπτεται η άνοδος που σημειώνεται στις τοπικές οικονομίες των ιαματικών λουτροπόελων και καταγράφεται πτώση 11,5% έναντι του 2009. Το 2012, εξάλλου, οι διεθνείς αφίξεις επισκεπτών που αναζητούν ιαματικά κέντρα και κέντρα ευεξίας στη χώρα μας είχαν πτώση 5,5%.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρισμός υγείας -σημαντικό κομμάτι του οποίου είναι ο ιαματικός τουρισμός- κινεί περίπου 23 έως 25 εκατομμύρια ευρωπαίους ετησίως, οι οποίοι στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρισμός