Ηλεκτρονική Έκδοση

Δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση στους συλληφθέντες της Χ.Α.

Τελευταία ενημέρωση:

Ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος των συλληφθέντων βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Φωτό: Σπύρος Τσακίρης

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Η. Κασιδιάρης και Γ. Λαγός που συνελήφθησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, καθώς και οι Η. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος, που παραδόθηκαν στις αρχές. Καταζητείται ως υπαρχηγός ο Χρ. Παππάς.

Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Φωτό: Σπύρος Τσακίρης

Συνελήφθησαν και κατηγορούνται, επίσης, 13 στελέχη της Χρυσής Αυγής, στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Κώστας Πατέλης, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χ.Α. στη Νίκαια, που εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένας ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά και μία ανθυπαστυνόμος στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά. 
 
Η ποινική δίωξη θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς, στον οποίο οδηγήθηκαν οι κατηγορούμενοι. Οι βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων παραμένουν οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί συνολικά για 36 στελέχη της Χρυσής Αυγής. Προηγήθηκε παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού τεκμηριώθηκε ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση.  Μεσολάβησε σύσκεψη των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.  Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση συλλαμβάνονται βουλευτές και αρχηγός κόμματος.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται, προκειμένου να συλληφθούν άλλα 12 άτομα, που περιλαμβάνονται στην παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Χρήστος Παππάς.

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ο ειδικός φρουρός και η ανθυπαστυνόμος  που συνελήφθησαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 
 
 

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Χρυσή Αυγή
Δικαστικό ρεπορτάζ