Ηλεκτρονική Έκδοση

Μαζική συμμετοχή στην απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Τελευταία ενημέρωση:

Στο 80% έφτασε η συμμετοχή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη σημερινή 24ωρη απεργία, ενώ δυναμικό ήταν και το «παρών» στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ολοκληρώθηκε με την επίδοση ψηφίσματος στο προεδρείο της Βουλής.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η συμμετοχή στην απεργία έφτασε το 80%, ενώ οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους χίλιους σε σύνολο 3.500 εκπαιδευτικών σε Αθήνα και Πειραιά.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με την οποία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και να περάσει η εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας στα υπουργεία Εργασίας και Εμπορίου».

Η ΟΙΕΛΕ έχει υποβάλει αίτηση ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία πρόκειται να συζητηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Το ΣτΕ έχει αναστείλει προσωρινά, με απόφασή του, την εφαρμογή της εγκυκλίου.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί διεκδικούν επίσης την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών.

Στη Βουλή, σήμερα, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Την Πέμπτη θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σωματείου, το υπουργείο έχει ζητήσει την αναβολή της συζήτησης. «Είναι εξαιρετικά περίεργο το γεγονός ότι το ίδιο υπουργείο που ήταν έτοιμο να στείλει πριν από λίγους μήνες έναν ολόκληρο κλάδο στον Καιάδα, ζητάει τώρα αναβολή με τη δικαιολογία ότι χρειάζεται πρόσθετα στοιχεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας