Ηλεκτρονική Έκδοση

Για χαριστική βολή στο δημόσιο τομέα, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

« Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τη χαριστική βολή στο δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, εκπληρώνοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις, με τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, δεν συνιστούν κανενός είδους «μεταρρύθμιση» ή «εξορθολογισμό» του δημόσιου τομέα, αλλά εκφράζουν μια ισοπεδωτική λογική που βάζει στο στόχαστρό της πρώτα τα δημόσια αγαθά, την παιδεία, την υγεία, τις δομές πρόνοιας.
 
Σε αντίθεση με το σχέδιο διάλυσης του κράτους που μεθοδεύει η κυβέρνηση, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ανασυγκρότηση και ο επαναπροσανατολισμός του δημόσιου τομέα μπορεί να τον καταστήσει σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης και επανεκκίνησης της οικονομίας, προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων, όχημα για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

4 σχόλια

1 Ο/Η ALFA έγραψε: (πριν 7 έτη)
Το δημόσιο θέλει αναδιοργάνωση. Το θέμα είναι πως
θα γίνει. Θα γίνει σωστά η θα γίνει λάθος. Το κακό
είναι ότι σε μερικές υπηρεσίες 100 άτομα εξυπηρετουν 50 έως 80 άτομα. Πχ ΕΟΠΥΥ και άλλα.
Τώρα το τι λέει ο κ Τσίπρας που κυνηγά ψηφαλάκια
είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε
2 Ο/Η Δημήτρης έγραψε: (πριν 7 έτη)
Ρε Αλέξη, δε βλέπεις ότι με αυτά που λες ταυτίζεσαι με ό,τι παλαιοκομματικό υποτίθεται ότι πολεμάς; Και καλά να δεχτώ ότι εσένα δε σε κόφτει, τόσοι καθηγητάδες σε περιτριγυρίζουν, όλοι είναι χειρότεροι από σένα; Ένας δε βρίσκεται να σου τραβήξει το αφτί! Ο ΛΑΟΣ να σε λυπηθεί και να σε στείλει σπίτι σου. Κρίμα, τόσο νέος, με τόσο παλιές ιδέες. Κρίμα!
3 Ο/Η Ταύρος έγραψε: (πριν 7 έτη)
Δεν αμφιβάλει κανείς ότι θέλει αναδιοργάνωση ο Δημόσιος τομέας. Η μέχρις τώρα αλλαγές και ο τρόπος που γίνονται, εσάς σας αφήνει αδιάφορο, εσάς σας έχει ικανοποιήσει όπως γίνεται, Ας αφήσουμε τον Τσίπρα να κάνει αυτό που κάνει, άς κρίνουμε την αρμόδια κυβέρνηση και το τι έλεγε και το τι κάνει τελικά στην χώρα μας την Πατρίδα μας.
4 Ο/Η Χάρης έγραψε: (πριν 7 έτη)
Εγώ απογοητεύτηκα από τον Αλέξη. Φεύγω και πάω στον Αλαβάνο (Σχέδιο Β).
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 4

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ