Ηλεκτρονική Έκδοση

Παραίτηση Αρβανιτόπουλου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία ενημέρωση:

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας K. Αρβανιτόπουλου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως μαζί με την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος επίλυσης του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στα πανεπιστήμια.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος Η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων είναι ένα μέτρο καταστροφικό για τα πανεπιστήμια και την κοινωνία. Η κυβέρνηση και ο υπουργός παιδείας φέρουν την αποκλειστική ευθύνη, σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανένα από τα τετελεσμένα που δημιουργεί η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, κανένα από τα αντισυνταγματικά μέτρα που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία και απαξιώνουν τη λειτουργία τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας ζητά και η ΠΑΣΠ του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία του καταλογίζει μια “άνανδρη διαπραγμάτευση που κρατά ομήρους χιλιάδες φοιτητές, τις οικογένειες τους, καθώς και το ίδιο το Πανεπιστήμιο” και κάνει λόγο για διαπλοκή, κομματικό «πόκερ» και αδιαφάνεια στις πλάτες χιλιάδων οικογενειών. “Συνειδητά, ο υπουργός και ορισμένοι που θέλουν να χαρακτηρίζονται μεταρρυθμιστές, ταυτίζουν τη λέξη μεταρρύθμιση με την απόλυση, και καταλήγουν χειρότεροι των ανεύθυνων λαϊκιστών της αναχρονιστικής αριστεράς” αναφέρεται.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΑΣΟΚ
Υπουργείο Παιδείας