Ηλεκτρονική Έκδοση

Στους πολίτες εδώλιο

Διόδια: Χαράτσια για όλους δικαστήρια σε ακτιβιστές

Στους εργολάβους παραχωρητήρια

Τα αιτήματα για το σταμάτημα των διώξεων πολιτών από εταιρίες εργολάβων διοδίων και τα άδικα χαράτσια, διατυπώνουν φορείς και κινήσεις που θίγουν το θέμα των διοδίων.

Διόδια Αφιδνών Διόδια Αφιδνών Στις διώξεις πολιτών που κινητοποιήθηκαν ενάντια στα διόδια, αναφέρεται η Κίνηση Συμπαράστασης στους Διωκόμενους των Διοδίων. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

"Στους κοινωνικούς αγώνες, στα διόδια, στους δρόμους, παντού... ήμασταν εκεί και θα είμαστε πάντα παρόντες, μέχρι ο λαός μας να νικήσει Το οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων συνεχίζεται, ενώ οι μεγαλοεργολάβοι της διαπλοκής και η τρόικα εσωτερικού θεωρούν πως μαζί με τους δρόμους παραχωρήθηκαν προς στυγνή εκμετάλλευση οι ζωές και το βιος των πολιτών που τολμούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Συνεχίζεται η βιομηχανία διώξεων εναντίον των πολιτών που αντιστέκονται, ενώ μετά τις διαταγές πληρωμής και τις απειλές για κατασχέσεις λόγω της άρνησης πληρωμής των παράνομων διοδίων, σειρά έχουν οι ποινικές διώξεις και οι αγωγές.

Μέσα στο Γενάρη πραγματοποιούνται 3 δίκες που αφορούν 36 συμπολίτες μας -σε Θεσσαλία και Αττική- οι οποίοι διώκονται με σειρά εώλων κατηγορητηρίων. Τα κατηγορητήρια περιλαμβάνουν ακόμα και παράβαση του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα του έτους 1951(!) το οποίο αναφέρει «...όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών...», για τη συμμετοχή των συμπολιτών μας σε νόμιμες κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων.

Στην Αττική, οι ιδιώτες «μεγαλοεπενδυτές» απαιτούν με αγωγή 500.000 ευρώ από πολίτες που τόλμησαν να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, συνταγματικά κατοχυρωμένες, στους σταθμούς διοδίων.

Πρόκειται για προσχηματικές και φρονηματικές διώξεις, με σκοπό να κάμψουν τις αντιστάσεις της κοινωνίας που αγωνίζεται ενάντια στα μνημόνια και στο γενικό ξεπούλημα της χώρας, στα πλαίσια του οποίου ετοιμάζονται για «παραχώρηση» και το νερό, η υγεία, η παιδεία, το σύνολο των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Στις κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων, στους αγώνες του λαού μας για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, για κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και πραγματική δημοκρατία, ήμασταν εκεί και θα είμαστε πάντα παρόντες, μέχρι ο λαός μας να νικήσει! Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον, κόντρα στα συμφέροντα των «μεγαλοεπενδυτών» και των «μεγαλοεργολάβων».

 

Για το ίδιο θέμα ο συνδυασμός στην Περιφέρεια Αττικής, "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή - Ανταρσία σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

"Μέσα στη μνημονιακή λαίλαπα, μέσα στο τσουνάμι απολύσεων, το σφαγείο μισθών-συντάξεων και τη δραματική αύξηση της ανεργίας, οι κάτοικοι της Αττικής απειλούνται με νέα φυλάκια διοδίων μέσα στον αστικό ιστό αλλά και αυξήσεις των τιμών μέχρι 60%! Το πρωί της Κυριακής 8 Δεκέμβρη, οι κάτοικοι της Β. Α. Αττικής μαζί με τους δήμους της περιοχής, οργάνωσαν παρέμβαση στις Αφίδνες με άνοιγμα των διοδίων για λίγες ώρες και διατράνωσαν για άλλη μια φορά τη σταθερή τους απόφαση να μη δεχτούν νέα φυλάκια ούτε τις ασύλληπτες αυξήσεις που σχεδιάζονται.

Στο συγκεκριμένο σταθμό, η τιμή από 2.10 € σχεδιάζεται να ανέβει στα 3.35 €! Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, συμπαραστέκεται και στηρίζει τον δίκαιο αυτό αγώνα από την αρχή. Στην συγκεκριμένη κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπία της με τους Νίκο Ξηρουδάκη, Στάθη Παπαστεφανάτο κ.ά.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, τάσσεται υπέρ της κατάργησης όλων των διοδίων και της ελεύθερης κυκλοφορίας σε όλους τους αυτοκινητόδρομους καθώς και της ακύρωσης των ληστρικών συμβάσεων που παραδίδουν το οδικό δίκτυο και τα δημόσια έργα στους επιχειρηματίες. Τονίζεται επίσης:

«Σε μια εποχή που ο κόσμος της εργασίας στενάζει, που η ‘επίσημη’ ανεργία σκαρφαλώνει στο 30%, καλείται ο εργαζόμενος και ο άνεργος κάτοικος της περιοχής να πληρώνει κάθε τρεις και λίγο μέσα στη μέρα τρελά ποσά στους γκάγκστερ της Εθνικής. Δεν είναι μόνο η σύνδεση της δουλειάς με το σπίτι αντικείμενο της βουλιμίας του κεφάλαιου.

Είναι και η ίδια η δουλειά, όταν βεβαίως υπάρχει, σε διαρκή κίνδυνο ή απλήρωτη. Είναι και τα σπίτια που τα επιβουλεύονται οι τράπεζες και τα απειλεί η άθλια κυβερνητική πολιτική με πλειστηριασμούς. Είναι γενικότερο δηλαδή το πρόβλημα και δεν αντιμετωπίζεται με ‘εξαγγελίες’ περί δήθεν εξαίρεσης κάποιων κατηγοριών ή παράδρομων που "θα" κατασκευαστούν, ούτε με ημίμετρα για χιλιομέτρηση και εκπτωτικές κάρτες.»

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διόδια