Ηλεκτρονική Έκδοση

Απαιτείται έγκριση του υπουργείου Υποδομών

Nέες αυξήσεις στα διόδια από 1η Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση των κοινοπραξιών βάσει της σύμβασης παραχώρησης

Ποδαρικό με αυξήσεις στα διόδια κάνει το 2014 για τους οδηγούς που κινούναι στον οδικό άξονα Μαλιακός- Κλειδί Ημαθίας.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, που κατασκευάζει τον οδικό άξονα Μαλιακός – Κλειδί Ημαθίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη, αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2014, αλλά και αναπροσαρμογές των διοδίων, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, επισημαίνοντας πάντως ότι τελούν υπό την έγκριση του υπουργού Υποδομών.

Συγκεκριμένα, στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου, οι αυξήσεις αφορούν μόνο όσους πληρώνουν μετρητά και ανέρχονται σε 0,040 ευρώ/χλμ , με τις νέες τιμές να διαμορφώνονται ως εξής: 2,40 ευρώ για τις μοτοσικλέτες, 3,50 ευρώ για ΙΧ, 8,7 ευρώ για μικρά φορτηγά, 12,2 ευρώ για νταλίκες. Και στο Μοσχοχώρι 2,8 ευρώ για μοτοσικλέτες, 4 ευρώ για ΙΧ, 10,10 ευρώ για φορτηγά και 14,10 ευρώ για νταλίκες.

Στους υπόλοιπους σταθμούς, γίνονται αναπροσαρμογές. Στις κατηγορίες 1 και 2 (μοτοσικλέτες και ΙΧ) επέρχεται μείωση που δεν είναι ορατή, λόγω της πολύ μικρής διαφοράς και της στρογγυλοποίησης, ενώ στις κατηγορίες 3 και 4 (μικρά φορτηγά και νταλίκες), η αναπροσαρμογή επιφέρει μειώσεις, και αυτό οφείλεται στον αρνητικό δείκτη τιμών καταναλωτή.

Για όλους τους ηλεκτρονικούς χρήστες (όλων των κατηγοριών οχημάτων) που διαθέτουν πομποδέκτη, είτε της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είτε των συνεργαζόμενων διαλειτουργικών αυτοκινητοδρόμων, οι τιμές διοδίων στην Πελασγία και το Μοσχοχώρι παραμένουν ίδιες με σήμερα.

Μέσα στο 2014 προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία πλευρικά διόδια στον κόμβο της Γλύφας με την τιμή να είναι ίδια με εκείνη των διοδίων της Πελασγίας. Εντός του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή και να τεθούν σε λειτουργία και τα πλευρικά διόδια του Ευαγγελισμού, που βρίσκεται στο νομό Λαρίσης, λίγο πριν το Μακρυχώρι, ενώ έως τα τέλη του 2015 θα λειτουργήσει κι ο πλευρικός σταθμός διοδίων στον Πλαταμώνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Γιαννης έγραψε: (πριν 6 έτη)
το τραβαει η κλαβα σας ρε παληκαρια ...εδω λεμε δεν εχουμε να φαμε ...μας βαλατε κι απαγορειτικο να πηγαινουμε στα χωρια μας ...καταλαβαινετε οτι πολυ το τραβηξατε το πραμα και θ αρχισει ...πανηγυρι...θαχει πλακα οταν θα τρεχετε να κρυφτειτε....Να φοβαστε αυτη την ησυχια να φοβαστε τον ελληνα που κανει τοσο υπομονη...ειστε απιστευτοι ρε τσακαλακια...εδωσα 100 ευρω να παω και ναρθω θεσσαλονικη.......μονο ΔΙΟΔΙΑ...Θα πεσει τρελο ξυλο θυμηθειτε το!!! ο κοσμος δεν αντεχει αλλο και σεις του μπαινετε στη μυτη!!!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διόδια