Ηλεκτρονική Έκδοση

Πλαστές συντάξεις μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Περίπου 600 άτομα κατηγούνται ότι εμπλέκονται σε μια μεγάλη απάτη για την παροχή συντάξεων αναπηρίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, που υπολογίζεται ότι κόστισχαν στον προϋπολογισμό της Νέας Υόρκης εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι 80 πρώην αστυνομικοί και πυροσβέστες της πόλης, οι οποίοι έλαβαν τις συντάξεις-μαϊμού.

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, πολλοί από τους κατηγορούμενους ανέφεραν αδυναμία να εργαστούν, επικαλούμενοι κυρίως ψυχικές διαταραχές, κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες. Στην αίτησή τους για τη συνταξιοδότηση οι εκατοντάδες κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει μεταξύ άλλων ότι λόγω των καταστάσεων που βίωσαν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, δεν μπορούσαν να ταξιδεύσουν και δεν είχαν σχεδόν καμία κοινωνική συναναστροφή.

Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι ορισμένες από τις απάτες είχαν ξεκινήσει ακόμη και από το 1988. Στο κύκλωμα εμπλέκονται ένας δικηγόρος, ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και ένας ειδικός σύμβουλος που ειδικεύεται σε θέματα αναπηρίας, οι οποίοι επέλεγαν τους γιατρούς που εξέταζαν τους ασθενείς και έπαιρναν μίζα που κυμαινόταν από 20.000 έως 50.000 δολάρια ανά περίσταση .

Η μέση σύνταξη αναπηρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες κυμαίνεται από περίπου 30.000 έως 50.000 δολάρια το χρόνο. Μερικοί από τους κατηγορούμενους φέρονται να έχουν λάβει ποσό που φτάνει τα 500.000 δολάρια αν και κατά μέσο οι κατηγορούμενοι πήραν ο καθένας από 210.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μανχάταν Σάιρους Βανς, το μέγεθος της απάτης έχει μειώσει τους πόρους για την καταπολέμηση των πραγματικών καταστάσεων μετα-τραυματικού στρες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ