Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ

«Αντιμετωπίζουν την υγεία των πολιτών με όρους αγοράς»

«Όσο η ανάλγητη κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών με όρους αγοράς, τόσο πιο επικίνδυνη καθίσταται για την κοινωνία», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για τα φαρμακεία, τα οποία οδήγησαν και στην 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των φαρμακείων που ήταν ήδη αυξημένος μειώνεται συνεχώς λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και των μέτρων που έχουν επιβληθεί, η μνημονιακή συγκυβέρνηση με τις ευλογίες της τρόικας προωθεί την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου τους, την άρση κάθε κριτηρίου πληθυσμιακού και χωροταξικού για την λειτουργία φαρμακείου, ενώ θέτουν σε αμφισβήτηση και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς επιτρέποντας το άνοιγμα φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς.
 
Η υλοποίηση των μέτρων αυτών μαζί με την απαίτηση για πώληση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από τα super market και η απελευθέρωση της τιμής τους, θα οδηγήσουν σε νέες αυξήσεις στα φάρμακα, θα βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών αφού δεν υπάρχουν ασφαλή φάρμακα, θα πλήξουν την επιστήμη του φαρμακοποιού και θα συρρικνώσουν τα φαρμακεία υπέρ των μεγάλων αλυσίδων.
 
Οι αντικοινωνικές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στον τομέα της υγείας, επιβαρύνουν για μια ακόμα φορά τους πολίτες και πλήττουν το ελληνικό φαρμακείο της γειτονιάς υπέρ των μεγάλων συμφερόντων. 
Όσο η ανάλγητη κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών με όρους αγοράς, τόσο πιο επικίνδυνη καθίσταται για την κοινωνία. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!"
 
Ρολά στα φαρμακεία σήμερα και αύριο και... βλέπουμε

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Φαρμακοβιομηχανία και εμπόριο φαρμάκων