Ηλεκτρονική Έκδοση

Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για τις ζημιές ομολογιούχων από το PSI

Δέσμη προτάσεων με τις «καλύτερες δυνατές λύσεις» για τους ομολογιούχους που υπέστησαν οικονομικά ζημιά με το PSI του Μαρτίου του 2012 παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως περίπου 15.000 φυσικά πρόσωπα και οι οικογένειές τους οδηγήθηκαν σε οικονομική καταστροφή και υπέστησαν εμπαιγμό από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος,  ο ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας υπόψη «την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα», επεξεργάστηκε τις «καλύτερες δυνατές, στις παρούσες συνθήκες, λύσεις για την αποζημίωση των ομολογιούχων» και οι οποίες διατυπώνονται ως εξής στην ανακοίνωση:

- Η ζημιά του 53,5% να αποκατασταθεί με έκδοση νέων ομολόγων ειδικού σκοπού, τα οποία θα αποκαθιστούν τις απώλειες ως εξής:

- Για συνολικές καταγραφόμενες ζημιές έως Euro 100.000 η αποκατάσταση αφορά στο 100%. Η διάρκεια των ομολόγων αυτής της κατηγορίας θα είναι ως ακολούθως: Έως Euro 25.000, ομόλογα διάρκειας 3 ετών, από Euro 25.000

- Euro 50.000, ομόλογα διάρκειας 5 ετών, από Euro 50.000 - Euro 75.000, ομόλογα διάρκειας 7 ετών και για Euro 75.000- Euro 100.000, ομόλογα διάρκειας 10 ετών.

- Για τις απώλειες άνω των Euro 100.000, θα εκδοθούν νέα ομόλογα 10ετούς διάρκειας, με το ύψος των αποζημιώσεων να διαμορφώνεται ως εξής: Από Euro 100.000 - Euro 200.000, το 50% της καταγραφόμενης ζημιάς, από Euro 200.000 - Euro 300.000 το 25%, από Euro 300.000 - Euro 400.000 το 12,5% και από Euro 400.000 και πάνω το 6%.

- Στη ρύθμιση θα συμμετάσχουν τα φυσικά πρόσωπα, που παραμένουν κάτοχοι ομολόγων μέχρι σήμερα, καθώς και όσοι ήταν κάτοχοι ομολόγων και αναγκάστηκαν να τα πουλήσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι η παραπάνω ρύθμιση αφορά στην αξία των ελληνικών κρατικών ομολόγων, που διακρατούσαν φυσικά πρόσωπα έως την 10η Μαΐου 2010.

-Όσοι ομολογιούχοι προχώρησαν σε αύξηση θέσεων/αγορά ομολόγων από την 11η Μαΐου και πέρα, θα αποζημιωθούν μόνο για το μέρος που κατείχαν ως την προαναφερόμενη ημερομηνία (10.5.2010).

- Για τον υπολογισμό της συνολικής ζημιάς και της τελικής αποζημίωσης, θα ληφθεί υπόψη η τιμή κτήσης ανά ομόλογο. Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται τα φυσικά πρόσωπα, που είχαν λάβει κρατικούς τίτλους ως αποζημίωση απόλυσης. Για αυτούς θα υπάρξει ειδική ρύθμιση.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

8 σχόλια

1 Ο/Η Leo έγραψε: (πριν 6 έτη)
Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ που αντιλαμβάνεται την τεράστια αδικία που έγινε σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών
2 Ο/Η Γεμενης βασιλης έγραψε: (πριν 6 έτη)
πολλη καλη εξακιγγελια αρκει να μην ειναι μονο στα λογια σαν τους αλητες της ν.δ. και του αλητη του βενιζελου.Τα καθηκια φαγανε τα λεφτα των ανθρωπων.
3 Ο/Η hunter έγραψε: (πριν 6 έτη)
Μπράβο, αυτό είναι αποκατάσταση ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ! ! !
Οι ζηλοφθονοι Ελληναρες θα απογοητευτουν που θα δουν τους συμπολίτες τους να αποζημιώνοντε, το ίδιο και κομματοσκυλα που θα φάνε τα λυσιακα τους επειδή θα χάσουν ψήφους ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ.
Είναι απίστευτα τα επιχειρήματα των λαμογιών ενάντια στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μια ζωή ο φθόνος και τα συμφέροντα γράφουν ιστορία!
Διαβάστε σχόλια από ''βαλτούς ''και περιοθωριακούς στο capital είναι απίστευτοι σύγχρονοι ''αρτέμιδες''μπροστά στο δράμα ανθρώπων που έχασαν τις οικονομίες μιας ζωής!
Γιαυτό από 1821 και μετά δεν σηκώνουμε κεφάλι γιατί είμαστε κολό φάρα.!!!
4 Ο/Η Γεωργιάδης Τάσος έγραψε: (πριν 6 έτη)
Σε εκπομπή του Χατζηνικολάου "Enikos.gr" ο Τσίπρας είχε πεί ότι "δεν είναι στις πρώτες του προτερσαιότητες να ασχοληθεί με το θέμα".Φαίνεται κατάλαβαν οι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι εμείς δεν είμαστε κερδοσκόποι σαν τον Σώρος ή τα Heds Funds κ.α. και εξέτασαν το πρόβλημα εξ'αρχής.Βέβαια εδώ πρέπει να πούμε ενα Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους έτρεξαν απο τον Σύλλογο και διαλάλησαν και κράτησαν το θέμα στην επικαιρότητα. Οι σκέψεις μου μετα την εκπομπή ¨Εnikos.gr" να μη στηρίξω ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν, θέλω να τους στηρίξω εάν είναι αλήθεια αυτά και κάνουν να γελάσουν και εμάς τα χείλη μας μετά απο 2 χρόνια.Και κάτι εμείς έχουμε όλη την κοινωνία στο πλευρό μας δείτε την ιστοσελίδα μας οι δε δικαστές έχουν τις άδικες αποφάσεις με το μέρος τους.
5 Ο/Η P. Xan. έγραψε: (πριν 6 έτη)
Οι μικρο-ομολογιούχοι αποτελούμε την πλεόν κατατρεγμένη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού. Πρόκειται στη συντριπτική πλειοψηφία για εξαπατημένους (ουχί "ανυποψίαστους") μεροκαματιάρηδες, μετανάστες, ναυτικούς που έπεσαν θύματα πλάνων εξαγγελιών δια στόματος ΟΔΔΗΧ, Βενιζέλου και Σαμαρά με χρονολογική σειρά. Καμία αποκατάσταση της στυγνής και καταχρηστικής δήμευσης μέχρι σήμερα, και το μόνο που καταγράφεται στο ¨ενεργητικό¨μας είναι 14 αυτοχειριασμοί συμπατριωτών μας. Να ήταν άραγε "αδίστακτοι τζογαδόροι";
Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΦΠΟΕΔ σηματοδοτεί μια νέα προοπτική στην επίλυση ενός μείζονος κοινωνικού ζητήματος (κατά πολλούς, σκανδάλου). Στο πλευρό μας βρίσκονται 67 Δήμοι, 28 Μητροπόλεις και το Ευ. Κοινοβούλιο. Η λύτρωση είναι ante portas. Μετά τιμής, Π. Ξαν.
6 Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε: (πριν 6 έτη)
Μακάρι να αποκατασταθεί μια αδικία από την συνκυβέρνηση Παπαδήμου.
7 Ο/Η ANTILOGOS έγραψε: (πριν 6 έτη)
Οταν τα ομόλογα ειχαν μειωθεί στο 75%-80% και θα μπορούσαμε να είχαμε περιωρίσει σημαντικά της ζημιές, ο ανεκδηγητος κ. Βενιζέλος ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ τα φυσικά πρόσωπα απο ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι δεν θα θιγούν και θα αντιμετωπισθουν σαν καταθέτες. Βέβαια ο ενλογω κύριος δεν είχα ομόλογα αλλά καταθέσεις που δεν επηρεάζονταν απο το PSI. Τα υπόλοιπα γνωστά.
8 Ο/Η KINITISKOPIA έγραψε: (πριν 6 έτη)
ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΣΚΕΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 8

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Κρατικά ομόλογα