Ηλεκτρονική Έκδοση

Ολλανδοί και Βρετανοί ψηφίζουν για το ευρωκοινοβούλιο

Άνοιξαν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές σε Ολλανδία και Βρετανία με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν προβάδισμα της ακροδεξιάς και των αντιευρωπαϊκών κομμάτων στις δύο χώρες. Υψηλή αποχή προβλέπει για τις ευρωεκλογές το περιοδικό Economist, που εκτιμά ότι το ένα τέταρτο του ευρωκοινοβουλίου θα απαρτίζεται από ευρωσκεπτικιστές.

Στη Βρετανία προβλέπεται νίκη του Κόμματος Ανεξαρτησίας, το οποίο θέλει αυστηρότερους κανόνες στη μετανάστευση και αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ στην Ολλανδία το αντι-ισλαμικό και αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ελευθερίας εκτιμάται πως θα συγκεντρώσει ποσοστό 23%.

Σύμφωνα με τον Economist η ανάπτυξη στην Ευρώπη μπορεί να έχει επιστρέψει αλλά είναι αναιμική, ενώ η ανεργία παραμένει σε τρομακτικά επίπεδα και οι τράπεζες είναι εύθραυστες. Υπογραμμίζει ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν έχει καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους και θεωρεί ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να αποκτήσει πιο δημοκρατική "νομιμοποίηση", θα πρέπει να το πράξει μέσω των εθνικών κοινοβουλίων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωεκλογές
Βρετανία
Ολλανδία