Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρόστιμο για το «Sex and the City» αλλά για την προεκλογική προπαγάνδα τσιμουδιά

Πρόστιμα για προβολή παιδικών παιχνιδιών, υπέρβαση του χρόνου διαφημίσεων αλλά και για το «Sex and the City» επέβαλε σήμερα το ΕΣΡ ενώ για τις καταγγελίες σχετικά με τα εκβιαστικά διλήμματα που έθεσαν στους πολίτες, παραμονή των εκλογών ορισμένα ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΕΣΡ είπε πως θα εξετασθούν.

Σε καταγγελίες για το θέμα ενόψει των εκλογών έχουν προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι "το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπίστωσε το λυπηρό φαινόμενο της συνειδητής επιλογής ορισμένων Μέσων και μεμονωμένων συναδέλφων να θέτουν έως και την ύστατη ώρα πριν την λαϊκή ετυμηγορία εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες με βάση εξόφθαλμα αστήρικτες πληροφορίες και εκτιμήσεις. Αναμένουμε συνεπώς από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να ασκήσει τις εξουσίες του ελέγχοντας, όπως έχει υποχρέωση, τα εμπλεκόμενα Μ.Μ.Ε.
 
Οι μεμονωμένες αυτές συμπεριφορές, εκτός του ότι στρέφονται ευθέως κατά των ίδιων των δημοκρατικών θεσμών, αποτελούν αναμφίβολα καταπάτηση και αγνόηση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τις οποίες δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε ούτε ανέλεγκτες, ούτε ατιμώρητες."
 
Αντίστοιχα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) “καυτηριάζει ως λυπηρή και κατακριτέα τη συμπεριφορά συναδέλφων εργαζομένων σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ να θέτουν έως και την ύστατη ώρα πριν από τη λαϊκή ετυμηγορία εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες, με βάση εξόφθαλμα αστήρικτες πληροφορίες και εκτιμήσεις.”
 
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: “Η σημερινή (σ.σ. το Σάββατο) φιλοκυβερνητική προπαγάνδα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 ξεπέρασε κάθε όριο. Το χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας προπαγανδιστικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού παραβιάζει κατάφωρα την εκλογική νομοθεσία και επιβάλει την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας και Ε.Σ.Ρ. για την εφαρμογή του νόμου.”
 
Κατά τ' άλλα το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο Μακεδονία TV για σκηνή ομοφυλοφιλικού σεξ στη σειρά «Sex and the City» σε ακατάλληλη ώρα (21:00), πρόστιμο 20.000 ευρώ  στον Alpha για προβολή παιδικών παιχνιδιών, καθώς και σύσταση για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων, καθώς και στο Super B νομού Αχαΐας ύψους15.000 ευρώ για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων.
 
Παράλληλα παλαιότερα πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ που είχε επιβάλλει το Συμβούλιο για παράνομη προβολή τηλεπαιχνιδιών στους σταθμούς Super TV νομού Κορινθίας, West Channel νομού Κοζάνης και Achaia channel, τα οποία είχαν ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω μη νόμιμης συγκρότησης της ανεξάρτητης αρχής (λήξη της θητείας μελών του Συμβουλίου), επιβλήθηκαν ξανά και με το ίδιο ύψος προστίμου.
 

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
ΕΣΡ