Ηλεκτρονική Έκδοση

Εκστρατεία για το ελληνικό ψωμί

Με κεντρικό σύνθημα, «Η δική μας γη, το δικό μας ψωμί», τα Κινήματα, Πατριωτικό Μέτωπο, Συνεταιριστικό Δίκτυο «Αλληλέγγυον», και Ελληνική Τράπεζα Σπόρων, διοργανώνουν πρόγραμμα μαζικής αναδιάρθρωσης της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας με στόχο η χώρα να αποκτήσει και πάλι την αυτάρκειά της σε ψωμί και να μην εισάγει άλευρα υποβαθμισμένης ποιότητας.

Έτσι απευθύνουν πρόσκληση στους αγρότες να δηλώσουν συμμετοχή στην προαγορά πιστοποιημένων σπόρων στο Συνεταιρισμό Αλληλέγγυον:

1. Δίκοκων δημητριακών Triticum Spelta Aegilops (Ζειά), από τις κορυφαίες σε ποιότητα παγκοσμίως, όπως οι ποικιλίες Oberkulmer Rotkorn (Ελβετία) και Fraνkenkorn (Γερμανία). Ποικιλίες, από τις οποίες, έχει ήδη εδώ και χρόνια πιστοποιηθεί διεθνώς, από πανεπιστήμια και οργανώσεις υγιεινής διατροφής, ότι κάνουν το καλύτερο – αλλά δυστυχώς και το ακριβότερο - ψωμί στον κόσμο.

2. Δίκοκων δημητριακών Triticum Dicocum Emmer (γνωστού και ως Φάρο). Αρχαίου επίσης σπόρου, που είναι κατάλληλο για την παρασκευή ζυμαρικών.

3. Μονόκοκων δημητριακών και Khorazan (ή Kamut).

4. Κοκκινόσταρο και ασπροσίταρο, Μεσοποταμίας.

“Στόχος για φέτος είναι, από τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πέρσι, να πάμε στα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα. Έτσι ώστε, η χώρα, να αποκτήσει και πάλι την αυτάρκειά της σε ψωμί και να μην αναγκάζεται να εισάγει υποβαθμισμένης ποιότητας στάρια από το Καζακστάν κυρίως, για τις ανάγκες της ελληνικής αλευροβιομηχανίας αλλά και των ανά την επικράτεια φούρνων. Παράλληλα, να γίνει και πάλι η χώρα εξαγωγέας, κορυφαίας ποιότητας δημητριακών, φέρνοντας και πολύτιμο συνάλλαγμα στον τόπο, αλλά και ξαναβάζοντας τους Έλληνες αγρότες στην διεθνή αγορά” αναφέρουν στην ανακοίνωση-πρόσκληση.

Πληροφορίες στο 210 5141443

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αγροτικά προϊόντα
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική