Ηλεκτρονική Έκδοση

Παράταση φορολογικών δηλώσεων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παράταση της ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος και Ε9, ζητούν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής και Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Οικονομικών.

Οι βουλευτές προτείνουν να «επιμηκυνθεί κατά 48 ημέρες η  καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος  οικονομικού έτους 2014 και του Ε9,  ή τουλάχιστον  έως την 30η Ιουλίου, για όλους τους φορολογούμενους, ώστε να μην προκύψουν λάθη αλλά και να προφτάσουν να υποβληθούν οι δηλώσεις των φορολογουμένων, χωρίς δυσμενείς συνέπειες για κανέναν».

Αναφέρουν ότι 2.500.000 εκατ. φορολογούμενοι, σε σύνολο 5.800.000, δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τις φορολογικές τους δηλώσεις και υπενθυμίζουν τα αιτήματα των  επαγγελματικών συλλόγων λογιστών και οικονομολόγων προς το Υπουργείο Οικονομικών για παράταση «λόγω του πλήθους των δηλώσεων και της υπολειτουργίας του συστήματος TAXISNET.

Μεγάλες καθυστερήσεις στην υποβολή των δηλώσεων προκαλούν και τα ερωτήματα που προκύπτουν κατά την διαδικασία υποβολής, εφόσον οι δηλώσεις υποβάλλονται με βάση τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.) που ψηφίστηκε  το 2013 και εφαρμόζεται  φέτος για πρώτη φορά.

Φοροτεχνικοί  με αναφορά τους  στον συνήγορο του πολίτη, καταγγέλλουν το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (TAXISNET) άνοιξε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις 20/3/2014, αντί για την 1/2/2014, όπως ο νόμος ορίζει, χωρίς να επιμηκυνθεί ισόχρονα (κατά 48  ημέρες) ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ