Ηλεκτρονική Έκδοση

Πάπας: «Το 2% των κληρικών είναι παιδεραστές»

«Το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές», αναφέρει στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο πάπας Φραγκίσκος, επικαλούμενος στοιχεία των συνεργατών του. «Στο 2% όμως, υπάρχουν επίσκοποι, ακόμη και καρδινάλιοι.

Πάπας Φραγκίσκος Πάπας Φραγκίσκος Πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίο δεν με καθησυχάζει, κάθε άλλο», προσθέτει ο ποντίφικας. Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας  θέλησε, να παρομοιάσει ,  την παιδεραστία με την λέπρα, επισημαίνοντας  ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου.

Στην συνομιλία του με τον ιδρυτή της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα Εουτζένιο Σκάλφαρι ο πάπας Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο υπογράμμισε, επίσης, ότι «εργάζεται για να πετύχει την στενότερη δυνατή επαναπροσέγγιση των ρωμαιοκαθολικών με τους ορθοδόξους, τους αγγλικανούς, αλλά και με τους εβραίους.

Ο Φραγκίσκος ανέφερε, παράλληλα, ότι «και η στάση της Καθολικής Εκκλησίας απέναντι στο πρόβλημα της μαφίας πρέπει να αλλάξει. Δεν θα πρόκειται, στο εξής, μόνον για μεμονωμένες καταγγελίες, θα πρέπει να μετατραπεί σε μια διαρκή στάση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα