Ηλεκτρονική Έκδοση

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ 1.7 ΔΙΣ. ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ

Απειλούνται οι καταθέσεις 60.000 Βρετανών

2 δις δολάρια το κόστος για τους Ρώσους πολίτες

Περίπου 60.000 Βρετανοί είναι οι αποταμιευτές που ενδέχεται να χάσουν χιλιάδες λίρες έπειτα από την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κύπρου.Όπως περιγράφει η Daily Mail, χιλιάδες Βρετανοί συνταξιούχοι καθώς και αρκετοί που υπηρετούν στις βάσεις θα δουν τις αποταμιεύσεις τους να αποδεκατίζονται σε μια οδυνηρή προσπάθεια να διασωθεί το νησί από την πτώχευση.

«Αυτό που έγινε είναι καθαρή κλοπή και απαιτώ από κάποιο να μου εξηγήσει γιατί να είναι κάτι διαφορετικό», είπε έξαλλη μια 61χρονη η οποία χάνει 18,600 στερλίνες.

 
Ο Steve Carr, ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος από την Ν. Υόρκη, ζει στην παράκτια πόλη της Λεμεσού για 24 χρόνια. Είπε ότι η λύση θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση και προσωπικά κινδυνεύει να απολέσει 2.000 στερλίνες.Η επίσημη Βρετανική Κυβέρνηση, αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στην εφημερίδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται, το Υπουργείο Άμυνας της χώρας σκέφτεται τρόπους ώστε να στηρίξει τους υπαλλήλους των βάσεων οι οποίοι επηρεάζονται.Αναφορά γίνεται και στον πανικό που επικράτησε, με τις ATM να αδειάζουν λόγω του αριθμού πολιτών που έσπευσαν να κάνουν αναλήψεις.
 
Στα 18,3 δις δολάρια υπολογίζονται οι ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RT. Το κόστος που θα έχει το κούρεμα για τους Ρώσους πολίτες εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 2 δις δολάρια. Ένας Ρώσος επενδυτής, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ, ότι το πακέτο διάσωσης που έχει συμφωνηθεί συνεπάγεται με ζημιές των καταθετών ενώ το περιέγραψε ως «πακέτο λιτότητας μόνο για τους πλουσίους». «Φαίνεται ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να διαμοιραστεί ο πόνος», κατέληξε.  
 
Μ. ΚΑΛΑΤΖΗΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Ecofin
Για το ίδιο θέμα
Τρία λάθη και μια μόλυνση στο «γιατρικό» της Κύπρου
Το Λονδίνο θα αποζημιώσει βρετανούς καταθέτες
«H Κύπρος ζει τις πιο τραγικές στιγμές από το 1974»