Ηλεκτρονική Έκδοση

Τουρκία: Το φυσικό αέριο ανήκει και στις δύο κοινότητες

Η Τουρκία θα αμφισβητήσει νομικά οποιαδήποτε προσπάθεια της Κύπρου να επιταχύνει τις διαδικασίες εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου για την άμεση προσέλκυση επενδύσεων, ανέφερε σήμερα τούρκος αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος διεξάγει συνομιλίες με τη Μόσχα και ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής έχει δηλώσει ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου αποτελούν μια πιθανή επένδυση για τη Ρωσία.

"Οι πόροι αυτοί ανήκουν και στις δύο κοινότητες και το μέλλον τους δεν μπορεί να υπόκειται αποκλειστικά στη βούληση της Νότιας Κύπρου. Μπορεί να αναλάβουμε δράση ενάντια σε τέτοιες πρωτοβουλίες αν χρειαστεί" σημείωσε ένας από τους αξιωματούχους στο Reuters. "Η αποκλειστική χρήση των αποθεμάτων από τη Νότια Κύπρο ... είναι εκτός συζήτησης ... και απαράδεκτη" πρόσθεσε.

"Εξετάζουμε όλα τα νομικά μέσα. Μπορεί να πάμε την υπόθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα πολιτικά και νομικά μέσα" σημείωσε ο αξιωματούχος.

Η Μόσχα θα αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στις ευρωπαϊκές ενεργειακές προμήθειες αν επενδύσει στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, νότια της Κύπρου, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για την επίλυση της οικονομικής κρίσης της Κύπρου.

Πηγή:Reuters

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Κύπρος
Για το ίδιο θέμα
Τουρκικές απειλές στην δοκιμαζόμενη Κύπρο
Νταβούτογλου για Κύπρο: Συνεκμετάλλευση ή διχοτόμηση