Ηλεκτρονική Έκδοση

Ποινικές ευθύνες για την τραγωδία θα αναζητήσει ο Αναστασιάδης

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε νωρίτερα, την πρόθεση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για σύσταση ερευνητικής επιτροπής, η οποία θα αναζητήσει τυχόν ποινικές, αστικές ή πολιτικές ευθύνες για τη μεγάλη οικονομική τραγωδία που έπληξε τον τόπο.

Με βάση την απόφαση του Eurogroup, η διαδικασία που αφορά στην Τράπεζα Κύπρου είναι εντελώς διαφορετική από τη διαδικασία που αφορά στη Λαϊκή Τράπεζα, δήλωσε νωρίς το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Είπε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση στην Κεντρική Τράπεζα μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να εκδοθεί διευκρινιστική ανακοίνωση όσον αφορά σε αυτό το θέμα.

Ο  Χρ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για σύσταση ερευνητικής επιτροπής, η οποία θα αναζητήσει τυχόν ποινικές, αστικές ή πολιτικές ευθύνες για τη μεγάλη οικονομική τραγωδία που έπληξε τον τόπο.

Τόνισε επίσης πως η Κυβέρνηση «δεν θα αφήσει πέτρα που δεν θα σηκώσει» προκειμένου να εντοπίσει τους υπαίτιους αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Μανόλης Καλατζής

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Για το ίδιο θέμα
Ν.Αναστασιάδης: «Θα διοριστούν ποινικοί ανακριτές και θα αναζητηθούν ευθύνες»
Αποκαλύψεις από μέλος του Δ.Σ της Λαϊκής Τράπεζας - «Καρφώνει» τον Βγενόπουλο
Ποιοι έβγαλαν χρήματα έξω πριν το «μπαμ» στην Κύπρο