Ηλεκτρονική Έκδοση

“Οι άνθρωποι είναι άσχετοι” λέει ο πρώην πρόεδρος της Marfin

Βγενόπουλος κατά πάντων στην Κύπρο

Επίθεση κατά της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας και ειδικά κατά του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή εξαπέλυσε πριν από λίγη ώρα ο Ανδρέας Βγενόπουλος, απαντώντας στα όσα του απέδωσαν οι κυπριακές αρχές για την κατρακύλα της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο.

Μετά και τη χθεσινή έγγραφη παρέμβασή του ο ισχυρός άνδρας της MIG, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε αστείες τις κατηγορίες σε βάρος του και απέδωσε ευθύνες στον κύπριο υπουργό Οικονομικών αλλά και την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου λέγοντας πως “Οι άνθρωποι είναι άσχετοι” και πως “Έγιναν εγκληματικά πράγματα”.

“Εγώ παρέδωσα μια τράπεζα υγιέστατη” είπε ο Α.Βγενόπουλος αναφέροντας πως όταν αποχώρησε από τη διοίκηση της Marfin Popular Bank η τράπεζα είχε κερδοφορία ύψους 378 εκατ. ευρώ και πως εκδιώχθηκε ουσιαστικά από την Τράπεζα Κύπρου.

Επίσης κατήγγειλε το κεντρικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Κύπρου ότι δυσφήμισε τη Marfin Popular Bank με αποτέλεσμα να φύγουν πολλές καταθέσεις προς την Τράπεζα Κύπρου.

“Ήταν μια εξαιρετική τράπεζα, πολύ καλύτερη από πολλές της νοτιοανατολικής Ευρώπης”, είπε ακόμα για την πρώην Λαϊκή Τράπεζα (Marfin Popular Bank) και κατηγόρησε επίσης τον κύπριο ΥΠΟΙΚ ότι από 3 δισ. ευρώ που ήταν ο ELA για την τράπεζα τον αύξησε στα 9 δισ.

Κατηγόρησε επίσης τον πρώην πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια λέγοντας πως κατέστρεψε το τραπεζικό σύστημα της χώρας όταν συμφώνησε στο κούρεμα των ομολόγων.

Όσο για τα δάνεια προς τη μονή Βατοπεδίου που του αποδίδουν οι κυπριακές αρχές απάντησε πως είναι “τερατώδες ψέμα”.

Ακόμα τόνισε πως έχει και άλλα στοιχεία, με όσα έγιναν από τη διοίκηση της Λαϊκής επί Σαρρή και πως αν κληθεί να τα καταθέσει στην κυπριακή Βουλή θα το κάνει.

Κατήγγειλε επίσης εκδίωξη όλων των Ελλήνων από την τράπεζα μετά την αποχώρησή του λέγοντας πως επικρατούσε η άποψη ότι "ήταν κακό να είσαι Έλληνας" ενώ ειδικά για τις τελευταίες ημέρες είπε πως υπάρχει "φασισμός στα κυπριακά media" ισχυριζόμενος ότι πλην μιας εξαίρεσης δεν τον αφήνουν να απαντήσει στα όσα του αποδίδονται.

Αναφέρθηκε δε και προσωπικά στον Μιχάλη Σαρρή λέγοντας πως "Ο Σαρρής έχει συλληφθεί γυμνός σε μασάζ με 17χρονο Τουρκοκύπριο", προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν τον ενδιαφέρει η σεξουαλική του πράξη και πως δεν έχει τίποτα εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Marfin
Κύπρος
Για το ίδιο θέμα
Αιχμές Βγενόπουλου για την αξιοπιστία της έκθεσης για τις κυπριακές τράπεζες
Αποκαλύψεις από μέλος του Δ.Σ της Λαϊκής Τράπεζας - «Καρφώνει» τον Βγενόπουλο
Βγενόπουλος: Οι εκλεκτοί της Κυπριακής Δημοκρατίας διέλυσαν τη Λαϊκή
Ευθύνες σε Βγενόπουλο