Ηλεκτρονική Έκδοση

Ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει για Θεσσαλονίκη

Εκπυρσοκρότησε όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Τελευταία ενημέρωση:

Το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο νομό Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγου εκπυρσοκρότησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Φωτογραφία από την προσωπική ιστοσελίδα του βουλευτή (http://gregosantonios.blogspot.gr) Φωτογραφία από την προσωπική ιστοσελίδα του βουλευτή (http://gregosantonios.blogspot.gr) Το περιστατικό σημειώθηκε στις 14.50 στο counter της εταιρείας  Aegean, με πτήση της οποίας ο βουλευτής θα ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, την ώρα που άδειαζε το όπλο για να το παραδώσει στους υπεύθυνους της εταιρείας, όπως ορίζεται από τη σχετική διαδικασία, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα χτύπησε στο έδαφος.

Ο ίδιος ωστόσο ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια υπαλλήλου της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη σχετική διαδικασία το όπλο απασφαλίζεται, αδειάζεται, σφραγίζεται σε φάκελο και παραδίδεται στον πιλότο μέχρι την προσγείωση του αεροπλάνου. Κατόπιν το παραλαμβάνει ο ιδιοκτήτης του.

Από το συμβάν ευτυχώς δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και ο βουλευτής στη συνέχεια επιβιβάστηκε στην  πτήση 510 της Aegean με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Να μπει τέλος στην ασυδοσία των φασιστικών ομάδων
 
“Όσο η φασιστική βία της Χρυσής Αυγής δεν τυγχάνει της αποφασιστικής απάντησης της Πολιτείας, οι βουλευτές και τα μέλη της θα  δρουν ανεξέλεγκτα. Πρέπει να μπει τώρα ένα τέλος τόσο στην ασυδοσία των φασιστικών ομάδων, όσο και στην καλλιέργεια ανιστόρητων και επικίνδυνων θεωριών περί δύο άκρων που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες.
Την ίδια στιγμή, είναι παραπάνω από επιβεβλημένος ο έλεγχος των αδειών οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές της”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

ΠΑΣΟΚ: Έτοιμα να πυροβολήσουν οποιονδήποτε τα όπλα της Χρυσής Αυγής

“Η εκπυρσοκρότηση του όπλου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γρέγου στο αεροδρόμιο αποδεικνύει ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να προσέχει σε ποιους παραχωρεί το δικαίωμα οπλοφορίας. Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν απλώς τυχαίο. Τα όπλα της Χρυσής Αυγής είναι απασφαλισμένα και έτοιμα να πυροβολήσουν οποιονδήποτε”, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.
 

ΔΗΜΑΡ: Η Πολιτεία να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

 
“Δεν υπάρχει μέρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην προκαλούν με την ακραία συμπεριφορά τους, αλλά και τη συνολικότερη στάση τους. Τη μία είναι η προσπάθεια να μετατρέψουν το κοινοβούλιο σε αρένα, την άλλη είναι η επίθεση σε ανυπεράσπιστο οδηγό, την επόμενη είναι οι επιθέσεις κατά μεταναστών.
 
Τελευταίο κρούσμα η εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής! Με αφορμή και αυτό το περιστατικό, καλούμε την Πολιτεία να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές της, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν την ίδια τη δικαιοσύνη” επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό.
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων
ΔΗΜΑΡ
Χρυσή Αυγή
Για το ίδιο θέμα
Κόβουν την οπλοφορία στους βουλευτές