Ηλεκτρονική Έκδοση

«Απαράδεκτη κι επικίνδυνη» απόφαση, «οφείλουν να την ανακαλέσουν»

Απ. Κακλαμάνης: Τίθεται θέμα κοινωνικής και πολιτικής ομαλότητας

Απολύτως αντισυνταγματική η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Θέμα κοινωνικής και πολιτικής ομαλότητας εγείρει η απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Β’ Περ. Αθήνας-ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Κακλαμάνης.

Τονίζει ότι η ευθύνη βαρύνει τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, που, αγνοώντας τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, έλαβαν μια απόφαση απαράδεκτη κι επικίνδυνη για την ίδια την κοινωνική συνοχή και τη Δημοκρατία μας. «Οφείλουν να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να την ανακαλέσουν» υπογραμμίζει.

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτηρίζει μείζον ζήτημα ότι με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο λαός παραδίδεται 100% στη χειραγώγηση από τα τρία γνωστά εκδοτικά συγκροτήματα και ειδικά στα συμφέροντα εκείνων που επιδιώκουν να επωφεληθούν από τη συρρίκνωση της ΕΡΤ για να διαμοιράσουν τη διαφημιστική της πίτα αλλά και μέρος των ψηφιακών της συχνοτήτων.

Χαρακτηρίζει απολύτως αντισυνταγματική την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση και με την οποία δρομολογεί το κλείσιμο της ΕΡΤ, σημειώνοντας πως η παρ. 1 του αρ. 44 του Συντάγματος ορίζει πως μια τέτοια Πράξη δικαιολογείται μόνο “όταν συντρέχει εξαιρετικώς επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη”, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετείται.

Επίσης, αναφέρει, το άρθρο 15 του Συντάγματος ορίζει ότι τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα “υπόκεινται στον άμεσο έλεγχο του κράτους που ασκείται αποκλειστικώς από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης”. Αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν πέρασε ούτε από το ΕΣΡ ούτε, φυσικά, από τη Βουλή των Ελλήνων, προσθέτει, κι όταν έρθει πια στην Ολομέλεια της Βουλής τον Οκτώβριο -αφού δεν είναι αρμόδια τα θερινά τμήματα-, αυτά που μεθόδευαν ως τώρα τα γνωστά σε όλους συμφέροντα θα έχουν δυστυχώς συντελεστεί.

Ο κ. Κακλαμάνης καταλήγει λέγοντας ότι λυπάται πολύ που επιβεβαιώνεται η προ 10ημέρου ανακοίνωσή του, ότι “οι όροι, που έδωσε για διαβούλευση η Επιτροπή Ελέγχου Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση των ψηφιακών συχνοτήτων, αποκαλύπτουν τα σχέδια συρρίκνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι γνωστοί επιχειρηματίες που ορέγονταν συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ σε συνεννόηση με κυβερνητικούς παράγοντες στο πρόσφατο παρελθόν- πλην ανεπιτυχώς- ευρίσκουν, φαίνεται ανταπόκριση στη σημερινή κυβέρνηση”. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
ΕΡΤ
ΠΑΣΟΚ