Ηλεκτρονική Έκδοση

ΕΕΔΑ: Πλέον η πολιτική ασκείται εκτός Συντάγματος

«Ειρωνική αντίφαση» χαρακτηρίζει σήμερα τον όρο συνταγματική πολιτική η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία με αφορμή το «λουκέτο» στην ΕΡΤ εκτιμά ότι η πολιτική ασκείται εκτός Συντάγματος και το Σύνταγμα τίθεται εκτός πολιτικής επικράτειας, «ως διάκοσμος ενός πολιτεύματος που νοσεί».

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου υπογραμμίζει ότι το εάν θα υπάρχει στην Ελλάδα δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι διαφορετικό ερώτημα από το εάν αυτή θα πρέπει να εξορθολογιστεί.

«Η απάντηση στο πρώτο ζήτημα παραπέμπει στο πολίτευμα. Δημοκρατία χωρίς δημόσια ενημέρωση δεν υπάρχει. Ούτε η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι κρατική», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΕΕΔΑ, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τον συνταγματικά κατοχυρωμένο έλεγχο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (Άρθρο 15 Σ) ως εμπράγματο δικαίωμα:

«Αντιλαμβάνεται την ΕΡΤ ως, κατά κυριολεξία, δικιά της. Αν αυτή η αντίληψη καταφέρει και ηγεμονεύσει, η ελληνική δημοκρατία θα έχει δεχθεί ένα καθοριστικό χτύπημα. Δεν νοείται Ελληνική Δημοκρατία χωρίς δημόσια τηλεόραση».

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ