Ηλεκτρονική Έκδοση

Για το θέμα της ΕΡΤ και συνολικά την κυβέρνηση

Βενιζέλος-Κουβέλης: Ζητούν συνάντηση με Σαμαρά

Την κοινή θέση για αναδιοργάνωση της ΕΡΤ ενώ θα είναι σε λειτουργία επανέλαβαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στη συνάντηση που είχαν πριν από λίγο με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για “λουκέτο” στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να γίνει άμεσα συνάντηση για το θέμα της ΕΡΤ αλλά και γενικότερα συντονισμού της κυβέρνησης.

“Η κυβέρνηση μπορεί να πορευθεί για να ολοκληρώσει το έργο της με επιτυχία” είπε ο Φώτης Κουβέλης τονίζοντας όμως ότι προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί η συνεννόηση των τριών κομμάτων.

“Είναι ορατή όχι μόνο η διαφορετική άποψη αλλά και η αντίθεση”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι “η ΕΡΤ πρέπει να αναβαθμιστεί αλλά πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοικτή”.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε ότι “οι εξελίξεις στην ΕΡΤ θέτουν αναμφίβολα πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας”.

Έκανε λόγο για “τεράστια προσπάθεια” των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά επεσήμανε ότι μπορεί να συνεχιστεί μόνο εφόσον υπάρχει “σχέση ειλικρίνειας, θεσμικής ισοτιμίας και ανοιχτής συζήτησης για τις ανάγκες της χώρας”.

Ειδικά για την ΕΡΤ είπε “ποιος Έλληνας δεν θέλει την ΕΡΤ ανοικτή;”, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του δημοσίου πρέπει να γίνει και στην ΕΡΤ αλλά με την ΕΡΤ να είναι ανοικτή και να επιτελεί τη δημοσιογραφική της αποστολή.

Έθεσε και πάλι το αίτημα για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και τόνισε ότι “περιμένουμε την αντιδραση απο την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού” καθώς “εδώ καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο λειτουργίας της χώρας”.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ
ΠΑΣΟΚ
ΔΗΜΑΡ
Για το ίδιο θέμα
Βενιζέλος - Κουβέλης: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση για την ΕΡΤ