Ηλεκτρονική Έκδοση

ΕΙΝΑΠ Τζανειου Νοσοκομείου

Γιατροί καταγγέλλουν τραυματισμό 31 διαδηλωτών στο κεφάλι

Τραυματίας κινδυνεύει να χάσει την όρασή του από απευθείας ρίψη μιας κρότου-λάμψης στο πρόσωπο

Τελευταία ενημέρωση:

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Τζάνειου, για το πλήθος των διαδηλωτών που οδηγήθηκαν την Τετάρτη στο νοσοκομείο χτυπημένοι στο κεφάλι, μετά την πορεία στην Αμφιάλη. Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους, «οι τραυματίες ανέφεραν χτυπήματα με γκλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από ομάδες Δέλτα και Δίας, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και για πέτρες που έπεφταν από την πλευρά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές κατακέφαλα, από μέλη της Χρυσής Αυγής.»

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου

Το σοβαρότερο περιστατικό αφορά άντρα που υπέστη ρήξη βολβού ματιού από ρίψη κρότου λάμψης, που, όπως ο ίδιος καταγγέλει, ρίφθηκε σημαδεύοντας απευθείας στο πρόσωπο. Ο διαδηλωτής κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από το συγκεκριμενο μάτι.
 
Οι γιατροί καταλήγουν σε έκκληση "να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα".
 
Τις αναφορές των γιατρών του Τζάνειου ενισχύουν ντοκουμέντα με τις χτεσινές συμπλοκές που σημειώθηκαν μετά την πορεία στην Αμφιάλη.
 
Δείτε επίσης τις καταγγελίες για ομάδες ατόμων με πολιτικά που πραγματοποιούσαν επιθέσεις με πέτρες εναντίον αντιφασιστών (video) με την κάλυψη της αστυνομίας.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση των γιατρών:
 
19/09/13 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΠ ΤΖΑΝΕΙΟΥ
 
Ως ιατροί του Τζανείου νοσοκομείου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, καθώς χθες το βράδυ 18/09/13, μετά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, προσήχθησαν στα ΤΕΠ του χειρουργικού τμήματος 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι. Οι τραυματίες ανέφεραν χτυπήματα με γκλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από ομάδες Δέλτα και Δίας, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και για πέτρες που έπεφταν από την πλευρά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές κατακέφαλα, από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο ένας από τους τραυματίες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού από κρότου λάμψης αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από τον ένα οφθαλμό. Κάνουμε έκκληση να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.
 
Πενταμελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ Γ.Ν. Τζανείου

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αντιφασιστική Δράση
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Χρυσή Αυγή
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας