Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Eγκρίθηκε το σχέδιο πολιτικής απόφασης

Παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από πλευράς Αριστερής Πλατφόρμας κατά τη διάρκεια των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εγκρίθηκε τελικώς το σχέδιο πολιτικής απόφασης -για την πολιτική συμμαχιών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- με μεγάλη πλειοψηφία. Καταψηφίστηκε η τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα για το ζήτημα των συμμαχιών ( έλαβε 59 ψήφους υπέρ, 84 κατά, 4 λευκά, ενώ υπήρξαν και 7 αποχές).

Ολοκληρώνοντας τις εργασίες της ΚΕ ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για δύο στρατηγικές επιλογές ενώπιον των οποίων βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ."Η μία είναι να αφήσουμε την κυβέρνηση να βράσει στο ζουμί της μέχρι να πέσει σαν ώριμο φρούτο, κάτι όμως που μπορεί να μας πάει μέχρι το 2016 με καταστροφικά αποτελέσματα για τον τόπο και να δώσουμε τη μάχη σε άλλες συνθήκες. Η άλλη επιλογή είναι να κάνουμε τα πάντα ώστε να προκαλέσουμε συνθήκες κλιμάκωσης των αγώνων και να προκαλέσουμε προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία άμεσα, εντός του 2014" σχολίασε και τάχθηκε υπέρ της δέύτερης.

Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο για ένα ζήτημα πρωτίστως πολιτικό και σημείωσε ότι η αποτροπή εκλογής Προέδρου είναι σημαντική απόφαση που δεν μπορεί να γίνει σε κεντρικό και θεσμικό επίπεδο κορυφής, αλλά στη βάση πρωτοβουλιών, πολιτικών και κινηματικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ζήτημα σύστασης εξεταστικής για το θέμα των υποβρυχίων σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί σε βουλευτές άλλων κομμάτων για συνεργασία σε διάφορα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα.

Το σχέδιο απόφασης αναφέρει ότι τα σχέδια της κυβέρνησης μπορούν να ανατραπούν με πρωτοβουλίες σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο που θα αποτρέπουν τις κυβερνητικές επιδιώξεις και προσθέτει ότι η προοδευτική αλλαγή στη χώρα δεν θα προέλθει από ανακατατάξεις στην κορυφή της πυραμίδας του πολιτικού σκηνικού, αλλά κυρίως στη βάση με τη συγκρότηση και ενεργοποίηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας.

Οι κομματικές οργανώσεις καλούνται μέχρι τα μέσα Ιουλίου να αποτιμήσουν το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και οι περιφερειακές οργανώσεις να προωθήσουν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε το κόμμα να είναι έτοιμο για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών.

Διαβάστε εδώ πως αιτιολόγησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης-από πλευράς Αριστερής Πλατφόρμας- την άρνηση στην πρόσκληση συμμαχίας προς την κεντροαριστερά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Άνοιγμα σε αντιμνημονιακούς και πρώην μνημονιακούς