Ηλεκτρονική Έκδοση

Κρίσιμη συνάντηση Χαρδούβελη -Λαγκάρντ για έξοδο από το ΔΝΤ

Λαγκάρντ: Συνεχίστε με τις μεταρρυθμίσεις

Τελευταία ενημέρωση:

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη και της ελληνικής αντιπροσωπείας με την Κριστίν Λαγκάρντ, με θέμα την έξοδο της Ελλάδας από τον μηχανισμό του ΔΝΤ. Η συνάντηση έγινε στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00 ώρα Ελλάδας και διήρκεσε περίπου 40 λεπτά. Σε αυτή  συμμετείχαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας. Από πλευράς του ΔΝΤ το «παρών» έδωσαν ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζέρι Ράις.
 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συγχαίρει την Ελλάδα για τη «μεγάλη πρόοδο» που έχει κάνει και «θα είναι αρωγός» στην ελληνική προσπάθεια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης μετά τη συνάντησή του με την κ. Λαγκάρντ.
«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η κ. Λαγκάρντ μας συνεχάρη για την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μας συνέστησε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με τρόπο ώστε να γίνουνε κτήμα του ελληνικού λαού και να συνεχιστούν. Να μην οπισθοδρομήσουμε. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια και σ' αυτό που πάμε να πετύχουμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
 
Στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ αναφέρει ότι η κ. Λαγκάρντ συναντήθηκε με την ελληνική αντιπροσωπεία προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο του προγράμματος και τα πιθανά νέα βήματα που πρέπει να γίνουν.
Η κ. Λαγκάρντ,  σύμφωνα με την ανακοίνωση, σχολίασε την «σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης» της χώρας μας και ενθάρρυνε την ελληνική αντιπροσωπεία για την αποφαστιστική εφαρμογή των κρίσιμων δομικών μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με ό, τι ορίζουν οι δεσμεύσεις του προγράμματος.
 
Επίσης  η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε τη δέσμευση του Ταμείου για τη συνέχιση της στήριξής του προς την Ελλάδα προκειμένου να πετύχει τους στόχους του προγράμματος.
Νωρίτερα πληροφορίες ήθελαν η ελληνική αντιπροσωπεία να θέτει ως βασικό θέμα συζήτησης «τη διαμόρφωση του πλαισίου για μια νέα σχέση με το ΔΝΤ και την έναρξη μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα, χωρίς μνημόνιο».
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΝΤ
Υπουργείο Οικονομικών
Μνημόνιο