Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ

«Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται»

«Το πολιτικό σύστημα στηριζόταν σε πρακτικές με άρωμα μαύρου πολιτικού χρήματος»

Την ανάγκη «να αφεθούν οι 300 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου με έναν πραγματικά ώριμο τρόπο, απόλυτα πολιτικό, ελεύθεροι να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Σχολιάζοντας την «ετεχρονισμένη» απάντηση του πρωθυπουργού για την «εξαγορά βουλευτών» είπε ότι «η υπόθεση έχει πάει στη Δικαιοσύνη, θα πάρει τον δρόμο της. Αλλά αυτό που πρέπει κανείς να αναρωτηθεί είναι: στην Ελλάδα υπάρχει διαπλοκή;».

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την κατάσταση της κοινωνίας μας, της φτώχειας. Αυτό θα έπρεπε να έχουν κατά νου τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Αν θα δώσουν το πράσινο φως στην κυβέρνηση Σαμαρά να συνεχίσει την πολιτική που μας έχει οδηγήσει εδώ», ΔΉΛΩΣΕ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ .

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, όπου παρουσίασε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο γίνεται προσπάθεια «εξαγοράς βουλευτών» για την προεδρική εκλογή, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει: «Αναφέρθηκα σε ένα δημοσίευμα και μάλιστα όχι το μοναδικό. Έχει υπάρξει και άλλο δημοσίευμα που υπαινίσεται τέτοιες πρακτικές εκ μέρους της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο ενός δημόσιου διαλόγου στη συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκα σε αυτό το δημοσίευμα. Μου κάνει εντύπωση πώς υπάρχει τέτοιος ντόρος για ένα δημοσίευμα που έγινε έναν μηνα πριν και δεν υπήρχε τότε η ανάλογη ευαισθησία. Κάλεσα, λοιπόν, την κυβέρνηση να τοποθετηθεί γι αυτό το δημοσίευμα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ήταν «ετεχρονισμένη» η απάντηση του πρωθυπουργού. «Θα έλεγα ότι φέρνει στο νου μια παροιμία: "όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται". Αυτό μπορεί να καταλάβει κανείς από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του κύριου Βενιζέλου. Η υπόθεση έχει πάει στη Δικαιοσύνη, θα πάρει τον δρόμο της. Αλλά αυτό που πρέπει κανείς να αναρωτηθεί είναι: στην Ελλάδα υπάρχει διαπλοκή; Το πολιτικό σύστημα στηριζόταν κατά καιρούς σε πρακτικές που είχαν το άρωμα του μαύρου πολιτικού χρήματος. Δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς αυτό. Θα έλεγα ότι ο κ. Σαμαράς είναι εκείνος ο πολιτικός αρχηγός που τουλάχιστον μετά το ΄74 έχει κατηγορηθεί ανοικτά για τέτοιες πρακτικές. Και αναφέρομαι στη διένεξή του, που είχε ως αποτέλεσμα και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993. Άρα, ας μην κάνουν ότι πέφτουν από τα σύννεφα όταν ακούν τέτοιες αναφορές ή όταν βγαίνουν τέτοια δημοσίευματα».

Βούλτεψη: «Και όποιος έχει τη λάσπη λασπώνει»

Απάντηση στον Π. Σκουρλέτη

Η κυβέρνηση διά της εκπροσώπου της συνεχίζει να οξύνει την αντιπαράθεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη, ο οποίος είπε «Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη: «Και όποιος έχει τη λάσπη λασπώνει».

"Δεν αξίζει στο λαό μας και στις θυσίες του να ζει μέσα στη δυσοσμία της χωματερής. Αυτά που ακούγονται είναι φρικώδη, δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο. Και άλλες χώρες έχουν προβλήματα, χρέη, μνημόνια. Αυτή η συμπεριφορά από αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Αποτελεί περιφρόνηση προς το δημοκρατικό πολίτευμα και τον κοινοβουλευτισμό. Αυτές είναι συμπεριφορές Μπέπε Γκρίλο. Ας αναλάβει λοιπόν η Δικαιοσύνη να λύσει το θέμα", πρόσθεσε η Σ. Βούλτεψη.
 
Και συμπλήρωσε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε στις ευρωεκλογές 150.000 ψήφους. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές άρχισε έναν 'ακτιβισμό του πεζοδρομίου', που δεν ξεσήκωσε τα πλήθη, όπως φανταζόταν. Έτσι πέρασε στον 'ακτιβισμό της λάσπης'. Προσπαθούν να στοχοποιήσουν ανθρώπους, να τους λασπώσουν ώστε όταν έλθει η ώρα της προεδρικής εκλογής, ο λαός να πιστέψει τελικά ότι ο βουλευτής ψήφισε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι επειδή θέλει τη σταθερότητα της χώρας αλλά επειδή χρηματίστηκε. Είναι νέο σχέδιο ανωμαλίας".
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εκλογές
Κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ
Βουλή
Προεδρία της Δημοκρατίας