Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο προεδρικό με φόντο εκλογές Σαμαράς - Τσίπρας

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε μια περίοδο άκρως ενδιαφέρουσα πολιτικά ενόψει της εκλογής ΠτΔ και ενώ άγνωστη παραμένει η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, και η συνάντηση κατόπιν αιτήματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προγραμματισθεί για τις 14.45.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να θέσει ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης να χειριστεί οποιαδήποτε συμφωνία με τους δανειστές και ειδικότερα το θέμα της διαχείρισης των 11,4 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να παραμείνει στη διάθεση του ΤΧΣ.

Όπως γράφει η Αυγή, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει ένα «πλαίσιο αρχών και θέσεων» το οποίο περιλαμβάνει «την αναζήτηση λύσης για το μη βιώσιμο χρέος» και πρόταση «για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος με προσφυγή σε εκλογές με ταυτόχρονη αναζήτηση συγκλίσεων για την Προεδρία της Δημοκρατίας».

Η συνάντηση του Κ. Παπούλια με τον Αντ. Σαμαρά, στο φόντο της δύσκολης διαπραγμάτευσης με την τρόικα, αλλά και των εθνικών θεμάτων, θα γίνει αμέσως μετά την ορκωμοσία (17:30) των νέων υπουργών Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τόσο για την κατάσταση της οικονομίας και την κρίσιμη φάση στην οποία βρίσκονται οι συνομιλίες με την τρόικα όσο και την κρίσιμη κατάσταση στα εθνικά θέματα ενόψει μάλιστα και του ταξιδιού του στη Λευκωσία στις 7 Νοεμβρίου.

Την Τρίτη, ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έχει ζητήσει σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του δημοκρατικού τόξου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να διαμορφωθεί εθνική συνεννόηση τουλάχιστον στο ζήτημα του χρέους.

Διαβάστε σχετικά:

Συνάντηση με οσμή εκλογών

«Εκλογές εδώ και τώρα»

Newsroom Enet 

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Τρόικα
ΣΥΡΙΖΑ
Προεδρία της Δημοκρατίας
Για το ίδιο θέμα
Συνάντηση με οσμή εκλογών
«Εκλογές εδώ και τώρα»