Ηλεκτρονική Έκδοση

Συμφωνία για την απαγόρευση στις μετακινήσεις οπαδών

Σημείο τριβής το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου

Στη δίωρη σύσκεψη στα γραφεία της ΓΓΑ με αντικείμενο συζήτησης την πάταξη της βίας στα γήπεδα κυριάρχησαν τα ευχολόγια, χωρίς να προκύψει κάτι ουσιαστικό. Συμφωνία είναι δεδομένο πλέον πως υπάρχει για την απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών, αλλά παραμένει σημείο τριβής το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Ο γγΑ Π.Μπιτσαξής Ο γγΑ Π.Μπιτσαξής Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος της σύσκεψης και εκτός κάμερας, όταν ρωτήθηκε ξανά ο γγΑ κ.Μπιτσαξής, απάντησε με τον εξής χαρακτηριστικό τρόπο: «Και στο Άγιο Όρος υπάρχει αυτοδιοίκητο. Αν γίνει κάτι όμως εκεί, δεν θα κάνουμε τίποτα;»

Παρόντες στη σύσκεψη οι πρόεδροι της ΕΠΟ (Πιλάβιος), Σούπερ Λίγκας (Πατέρας) και Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής (Καλογιάννης) που αποδέχτηκαν άνευ όρων την απαγόρευση των μετακινήσεων των οπαδών. «Συμφωνούμε ότι πρέπει να αποφύγουμε τις μετακινήσεις. Το αποδεχόμαστε αναγκαστικά, γιατί μπορεί να βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Πατέρας.

Για το αυτοδιοίκητο, είναι σαφές πως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. «Το αυτοδιοίκητο έχει όριο το δημόσιο συμφέρον. Τους το επαναλάβαμε. Η πολιτεία θα παρέμβει αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Και θα παρέμβει με ποινές, τόσες και όσες, ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μπιτσαξής. Από την άλλη όμως ο Σοφοκλής Πιλάβιος παρουσιάζεται ανένδοτος: «Το αυτοδιοίκητο έχει κατακτηθεί και είναι αδιαπραγμάτευτο». Πιο διαλλακτικός, ο Νικόλας Πατέρας: «Συμφωνούμε να επιβάλλει ποινές η πολιτεία, αν και εφόσον εμπλέκονται οι ΠΑΕ και οι διοικήσεις τους. Αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχουν τέτοιες αποδείξεις».

Προτάσεις κατέθεσαν τόσο η ΕΠΟ όσο και η Superleague. Θα μελετηθούν από τον Πάνο Μπιτσαξή, ενώ ο Νικόλας Πατέρας είπε ότι η λίγκα θα επανέλθει σε ένα μήνα με συγκεκριμένες αποφάσεις.

«Τώρα είναι η σειρά τους. Τους περιμένω να δω τι θα κάνουν και τι θα πουν. Δεσμεύτηκαν ότι θα ακολουθήσουν συγκεκριμένη γραμμή. Περιμένουμε να τους δούμε στην πράξη. Ο διάλογος θα διαρκέσει για όσο διαρκεί το πρωτάθλημα» τόνισε ακόμα ο κ.Μπιτσαξής
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Γενικη Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ)