Έντυπη Έκδοση

«Εφυγε» στα 58 χρόνια του ο Δημήτρης Λιοσάτος

Τη μάχη με τον θάνατο έχασε στις 6.30 χθες το πρωί, σε ηλικία 58 ετών, ο Δημήτρης Λιοσάτος (φωτ.), μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Βόλεϊ, ύστερα από νοσηλεία περίπου είκοσι ημερών στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, λόγω προβλήματος στους πνεύμονες.

Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της κίνησης «Φίλοι του Βόλεϊ», συμβάλλοντας στην αλλαγή σκηνικού στην ΕΟΠΕ, όμως γρήγορα διαφώνησε με πράξεις και αποφάσεις του προέδρου Στέλιου Προσαλίκα, περνώντας στην αντιπολίτευση. Θεωρήθηκε από πολλούς αιρετικός, έκφραση την οποία και ο ίδιος χρησιμοποιούσε για τον εαυτό του. Ξέχωρα από την αγάπη του για το βόλεϊ, τον ενδιέφεραν ο κινηματογράφος και η ποίηση -εξέδωσε μάλιστα δύο ποιητικές συλλογές («Η χρονιά που έχασε την άνοιξή της» - 1997 και «Δοκίμια θανάτου» - 2005).

Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της 6ης Μαρτίου, προσήλθε με οξυγόνο, καθώς την προηγουμένη είχε πέσει θύμα τροχαίου. Από το ατύχημα προκλήθηκε αιμορραγία στους πνεύμονες, την οποία, λόγω της επιβαρημένης υγείας του (αντιμετώπιζε πρόβλημα στο μυοκάρδιο από το μέσον της δεκαετίας του '90), δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.

«Ηταν ένα λιοντάρι ο Δημήτρης, μεγάλη ψυχή. Ζούσε για το βόλεϊ. Χάσαμε έναν πολύτιμο φίλο», ανέφερε συγκλονισμένος ο Νίκος Μπεργελές. Ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΕΟΠΕ, εκφράζοντας «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος» και ο Συνασπισμός, μέλος του οποίου ήταν εδώ και χρόνια («Το πείσμα, η αγωνιστική διάθεση και το πάθος της προσφοράς χαρακτήριζαν κάθε πτυχή της δραστηριότητάς του. Στη γυναίκα του Φρόσω και στα παιδιά του Εβίνα και Θωμά εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια»).

**Την πρώτη του συνέντευξη θα δώσει ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Αμερικανός Γκόρντον Μέιφορθ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, σήμερα στις 11.00.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός