Έντυπη Έκδοση

Καύσωνας στο «τριφύλλι»

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος με επιστολή του στον Γιάννη Βαρδινογιάννη εξέφρασε την πρόθεσή του να αγοράσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο μεγαλομέτοχός της τού έδωσε προθεσμία μέχρι και αύριο το απόγευμα (16.00) να του καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, με την επισήμανση ότι «είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σταθούμε, την κρίσιμη αυτή στιγμή, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας».

«Περιμένω συγκεκριμένη πρόταση για την αγορά» απάντησε ο Γ. Βαρδινογιάννης στον Α. Βγενόπουλο «Περιμένω συγκεκριμένη πρόταση για την αγορά» απάντησε ο Γ. Βαρδινογιάννης στον Α. Βγενόπουλο Είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια Βαρδινογιάννη, στην οποία ανήκει η «πράσινη» ΠΑΕ από το 1979, θα συζητήσει το ενδεχόμενο να την πουλήσει...

Ο Τζίγγερ στις 25 Μαΐου ενημέρωσε με επιστολή του όλους τους μετόχους της ΠΑΕ ότι είναι διατεθειμένος να την πουλήσει, αλλά τότε κανένας δεν είχε κάνει πρόταση. Σχεδόν ένα μήνα μετά, ο mister MIG αιφνιδίασε και με επιστολή του στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ εξέφρασε το ενδιαφέρον του να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της. Ο Βγενόπουλος δεν αναφέρει τι ποσό προσφέρει για να αγοράσει το 57% που κατέχει η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ζητάει να διενεργηθεί νέος οικονομικός και νομικός έλεγχος, προκειμένου να αποτιμηθεί η αξία της ΠΑΕ. Η απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη ήταν ότι ήδη έχει γίνει διαχειριστικός έλεγχος και η ΠΑΕ έχει αποτιμηθεί στα 110 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για να αποκτήσει το 57% της ΠΑΕ ο mister MIG, θα πρέπει να καταβάλει περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βγενόπουλος αναμένεται να καταθέσει σήμερα συγκεκριμένη πρόταση στον κ. Βαρδινογιάννη κι αν αυτή είναι σοβαρή, τότε θα καθήσουν στο ίδιο τραπέζι για να διαπραγματευτούν. Σε διαφορετική περίπτωση οι συζητήσεις θα «ναυαγήσουν» πριν αρχίσουν. Χθες το βράδυ κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η προσφορά του «Βγενό» θα είναι 25 εκατ. ευρώ συν τα 23 εκατ. ευρώ που αναφέρει ότι θα βάλει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Ο υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε και το προπονητικό κέντρο της Παιανίας, αλλά από χθες στην απαντητική του επιστολή ο Τζίγγερ τού ξεκαθάρισε ότι «το προπονητικό κέντρο δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας. Ωστόσο, εφόσον προχωρήσουμε σε συμφωνία, υπάρχει δέσμευση από μέρους της οικογένειάς μου να το παραχωρήσουμε δωρεάν για τα επόμενα δύο χρόνια στην ομάδα».

Ο Βγενόπουλος ενημέρωσε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ότι εφόσον γίνει ιδιοκτήτης, θα αναθέσει την προεδρία εν λευκώ στον Νικόλα Πατέρα για την επόμενη διετία και θα διατηρήσει το πολυμετοχικό σχήμα. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Παναθηναϊκός
Για το ίδιο θέμα
«Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου»
«Περιμένω συγκεκριμένη πρόταση για την αγορά»
Επίσημα ο Φρέιτας τεχνικός διευθυντής