Ηλεκτρονική Έκδοση

Επεκτάθηκε το τηλεοπτικό συμβόλαιο μέχρι το 2014

Σούπερ Λίγκα: Συμφωνία 176 εκατ.ευρώ με Nova για 4 χρόνια

Επεκτείνεται η συνεργασία της Σούπερ Λίγκας με τη Nova-Forthnet μέχρι το 2014, όπως γνωστοποιήθηκε μετά το τέλος του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής. Το συμβόλαιο που “έτρεχε” θα έληγε κανονικά το 2012 και συμφωνήθηκε η διετής επέκταση.


Πρόκειται για συμφωνία ύψους 176 εκατομμυρίων ευρώ, το ποσό που θα μοιραστούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, εκτός από Ολυμπιακό και Skoda Ξάνθη που παραμένουν (μέχρι νεωτέρας) στην κρατική τηλεόραση. Το ποσό αναλύεται για κάθε χρονιά ως εξής, αρχής γενομένης από φέτος: 43 + 43 + 43 + 47 εκατομμύρια (τελευταία χρόνια). Αν φύγουν από την κρατική τηλεόραση ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη και βρουν στέγη στη Nova, τότε θα γίνει ι επαναδιαπραγμάτευση των οικονομικών όρων.

Να σημειωθεί ότι οι ΠΑΕ θα εισπράξουν συνολικά περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ (την χρονιά) και από τον ΟΠΑΠ που είναι ο χορηγός του πρωταθλήματος.

Στο μεταξύ, στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας δεν τέθηκε “θέμα διαιτησίας”. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε χαρακτηριστικά "...δεν αναφερθήκαμε καθόλου για τη διαιτησία και, μάλιστα, μου έκανε εντύπωση που από το πρωί ακουγόταν στα ραδιόφωνα ότι θα συζητούσαμε για το θέμα αυτό".

Ο κ.Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της βίας: "Συζητήσαμε γι΄ αυτό, στο πλαίσιο της χορηγίας που υπάρχει με τον ΟΠΑΠ και συμφωνήσαμε σε όλα". Ως γνωστόν ο ΟΠΑΠ επιθυμεί να μπουν ρήτρες βίας στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με τη διοργανώτρια αρχή, όπως συμβαίνει και με τις ομάδες.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Nova
Σούπερ Λίγκα