Ηλεκτρονική Έκδοση

Επιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη προσφέρει 368 εκατ. ευρώ

Νέα πρόταση για αγορά της Λίβερπουλ

Τελευταία ενημέρωση:

Πρόταση ύψους 368 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε σήμερα για αγορά της Λίβερπουλ ο επιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη Πίτερ Λιμ. Την ίδια ώρα το Ανώτατο Δικαστήριο της Μ. Βρετανίας συνεδριάζει, για να αποφασίσει εάν θα πραγματοποιηθεί η πώληση του συλλόγου στον Αμερικανό Τζον Χένρι και η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί την Τετάρτη. Οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν διαδηλώνοντας υπέρ της πώλησης της ομάδας.


Ο Λιμ είναι διατεθειμένος εκτός από τα 368 εκατομμύρια ευρώ, να διαθέσει άλλα 46 εκατομμύρια για την απόκτηση ποδοσφαιριστών. Παράλληλα δήλωσε ότι θα καλύψει άμεσα τα 230 εκατομμύρια ευρώ από τα 327,5 που οφείλει ο σύλλογος στην τράπεζα «Royal Bank of Scotland».

«Είμαι αποφασισμένος να δημιουργήσω εκ νέου μια πραγματικά μεγάλη ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο αγγλικό και στο διεθνές ποδόσφαιρο» δήλωσε ο 57χρονος επιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη και πρόσθεσε: «Εφόσον αναλάβω την ομάδα θα διαθέσω στον προπονητή Ρόι Χόντγκσον 46 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να τα χρησιμοποιήσει για την ενίσχυση της ομάδας».

Σύμφωνα με το περιοδικό "Forbes", ο Λιμ έχει περιουσία που ανέρχεται στα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώκαι έχει στην κατοχή του πολλά μπαρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από τις τρελές πωλήσεις που κάνουν αυτά, κατάλαβε πόσο μεγάλη προοπτική ανοίγεται στην αγγλική ποδοσφαιρική αγορά κι έτσι ενεπλάκη.

Στο μεταξύ το Ανώτατο Δικαστήριο της Μ. Βρετανίας συνεδριάζει ώστε να αποφασίσει αν θα πραγματοποιηθεί η πώληση του ιστορικού συλλόγου στον ιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζ μπολ Μπόστον Ρεντ Σοκς, Τζον Χένρι και η ετυμηγρία θα ανακινωθεί την Τετάρτη.

Ο Αμερικανός προσφέρει 345 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 327,5 θα καταλήξουν στην τράπεζα «RBS», τα οποία οφείλουν οι νυν ιδιοκτήτες του συλλόγου Τομ Χικς και Τζορτζ Ζιλέτ. Τη συμφωνία με τον Χένρι έκλεισε ο Μάρτιν Μπράουτον, ο οποίος είναι στέλεχος της τράπεζας και ορίστηκε πρόεδρος των «ρεντς», με μοναδικό σκοπό να πουλήσει την ομάδα ώστε η «RBS» να εισπράξει τα χρήματα που έχει δώσει ως δάνειο στους Χικς και Ζιλέτ.

Οι νυν ιδιοκτήτες των "ρεντς" θεωρούν ότι το ποσό των 345 εκατομμυρίων που προσφέρει ο Χένρι δεν ανταποκρίνεται στην εμπορική αξία της ομάδας, την οποία υπολογίζουν σε 690 εκατομμύρια ευρώ και γι' αυτό το λόγο προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία την Τετάρτη, στις 12:30 ώρα Ελλάδος. Εξ άλλου έξω από το Δικαστήριο συγκεντρώθηκαν οπαδοί της Λίβερπουλ διαδηλώνοντας υπέρ της πώλησης της ομάδας στον Χένρι.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Βρετανικό ποδόσφαιρο