Ηλεκτρονική Έκδοση

Επεισόδια και δακρυγόνα στο Πανθεσσαλικό

Τελευταία ενημέρωση:

Περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου-ΠΑΟΚ, αστυνομικές δυνάμεις στο Πανθεσσαλικό Στάδιο έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών ουσιών προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο στο γήπεδο οπαδών του ΠΑΟΚ που δεν είχαν εισιτήριο. Ο αγώνας ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση (20:00 αντί για 19:30)

Για πολλοστή φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ, οπαδοί του ΠΑΟΚ επιχείρησαν να εισέλθουν χωρίς να έχουν εισιτήριο. Έγιναν άγριες συμπλοκές με αστυνονικές δυνάμεις που για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκαναν χρήση δακρυγόνων. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης ζήτησε γύρω στις 7 από την αστυνομία να σταματήσει τη ρίψη δακρυγόνων για να εκτονωθεί και ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Σημειώθηκαν επίσης συμπλοκές μεταξύ οπαδών των δυο ομάδων, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε για λίγο και στις κερκίδες όπου βρίσκονταν 2.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, μερικοί εκ των οποίων άρχισαν να σπάνε καθίσματα και να βάζουν φωτιές.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο ο Αχιλλέας Μπέος και εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, που από το μικρόφωνο ζήτησαν από τους οπαδούς να ηρεμήσουν, για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να ξεκινήσει το ματς. Λίγο αργότερα ο κ.Μπέος δήλωνε ότι "τούτη τη φορά η αστυνομία είχε δίκιο" και ότι στις συμπλοκές με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ οι "αστυνομικοί έφαγαν το ξύλο της αρκούδας".

Με τη χρήση των χημικών ουσιών η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και ο αγώνας δεν ξεκίνησε στις 19:30 αλλά μισή ώρα αργότερα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ολυμπιακός Βόλου
Σούπερ Λίγκα
Ποδόσφαιρο
ΠΑΟΚ
Αθλητική βία