Ηλεκτρονική Έκδοση

Καταγγελία Ηρακλή για επίθεση από μπράβους στο Πανθεσσαλικό

Ολ.Βόλου: Πείτε μας ονόματα

Τελευταία ενημέρωση:

Επίθεση μπράβων σε βάρος μελών της αποστολής, μετά το ματς στο Βόλο, καταγγέλει σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ηρακλής. Χωρίς να τον κατονομάζει, ο Ηρακλής “φωτογραφίζει” τον Αχιλλέα Μπέο, με τον οποίο υπάρχουν προηγούμενα και από τη σύντομη θητεία του στα διοικητικά του “Γηραιού”. O Oλυμπιακός Βόλου δήλωσε «άγνοια» του περιστατικού και καλεί τον Ηρακλή να καταγγείλει ονομαστικά.

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

"H ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ επιμένει να υποστηρίζει ότι η αγωνιστική διαδικασία μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης θα πρέπει να εμπερικλείεται στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου και να μην προεκτείνεται σε εκφράσεις, ωμής και τραμπουκικού χαρακτήρα, βίας, με προφανή αιτία την δυσαρέσκεια από το αγωνιστικό αποτέλεσμα. Διότι, τέτοιο θλιβερό, για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και τα φιλόδοξα δεδομένα της Super League, περιστατικό σημειώθηκε, σήμερα, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, με θύμα μέλος της αποστολής της ομάδας μας, μετά το τέλος της αναμέτρησης.
Πρωταγωνιστές του, άτομα, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την διεξαγωγή αγώνων επαγγελματικού ποδοσφαίρου, εκφραστές μιας άλογης ‘λογικής’, η οποία (όπως αποδείχθηκε από τα εντός του αγωνιστικού χώρου) δεν πρόκειται να μας κάμψει, ωστόσο, σίγουρα, δολοφονεί το ποδόσφαιρο μας, σε επίπεδο κύρους και αξιοπιστίας. ΄Ήρθε, λοιπόν, η ώρα για τις υπερκείμενες Αρχές να παρέμβουν και να το προστατεύσουν ουσιαστικά, απαγορεύοντας την ύπαρξη χώρου δράσης σε επαγγελματίες της σωματικής βίας.”

Και η ΚΑΕ

Πιο σκληρή είναι η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ηρακλής που με ειρωνικό ύφος απευθύνεται προς τον Μπέο και “εύχεται στον αυτοαποκαλούμενο «μάγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου" να αποκτήσει σύντομα και μια ομάδα μπάσκετ, έστω και με τους τρόπους που αυτός γνωρίζει και κάποιοι του επιτρέπουν, και να βρεθεί, κάποια στιγμή, στο Ιβανώφειο... Έτσι ίσως μάθει, αυτός και τα «παιδιά» του, που ύπουλα και άνανδρα επιτίθενται δέκα εναντίον ενός, πως είναι η αληθινή και αντρίκια φιλοξενία. Καλούμε τις αρχές να ασχοληθούν επιτέλους με ανθρώπους που «βρωμίζουν» τον ελληνικό αθλητισμό και να δείξουν ότι θέλουν ειλικρινά την εξυγίανση του, απομακρύνοντας τους μία διά παντός. “

Να σημειωθεί ότι οπαδοί του Ηρακλή έβριζαν εν χορώ στο Πανθεσσαλικό τον Μπέο που τους χειροκρότησε ειρωνικά. Ο Μπέος είχε διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ηρακλή το καλοκαίρι του 2007 και λίγους μήνες, όταν βοήθησε στα πρώτα βήματα της θητείας του στον “Γηραιό” τον Αντώνη Ρέμο.

Η απάντηση του Ολυμπιακού Βόλου

Λίγο αργότερα απαντώντας η βολιώτικη ΠΑΕ, δηλώνει άγνοια για το περιστατικό που καταγγέλει ο Ηρακλής τον οποίο και καλεί να αναφέρει ονομαστικά τον δράστη.
Αναλυτικά:

"Έκπληκτοι διαβάσαμε την ανακοίνωση διαμαρτυρίας της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, αφού δεν γνωρίζουμε σε ποιό περιστατικό αναφέρονται. Αν συνέβη κάτι τέτοιο, διαπληκτισμός με εκπρόσωπο από τη Θεσσαλονικιώτικη ΠΑΕ δεν έχουν παρά να το καταγγείλουν ονομαστικά, ώστε να βρεθεί ο ένοχος

Η μόνη αρνητική εικόνα από το σημερινό αγώνα είναι ότι 50 αλήτες προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο και στη συνέχεια ξέσπασαν τα βίαια ένστικτά τους, σπάζοντας καθίσματα και προκαλώντας σοβαρές ζημιές στη φυσούνα των αποδυτηρίων, δηλαδή προκαλώντας ζημιές σε δημόσια περιουσία, όπως είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο."

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ηρακλής
Σούπερ Λίγκα
Ποδόσφαιρο