Ηλεκτρονική Έκδοση

Η ΕΡΤ απαρνείται την ενημέρωση, προς χάριν της «εκτόνωσης του κλίματος»!

Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να καλύψει την αδικαιολόγητη ανεπάρκεια συγκεκριμένων υπαλλήλων της, εξέδωσε η ΕΡΤ σχετικά με το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Η ανακοίνωση αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Σήμερα το πρωί, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. ζήτησε την διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης αναφορικά με την μετάδοση του αγώνα ΟΣΦΠ-ΠΑΟ το απόγευμα του Σαββάτου, το πόρισμα της οποίας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 48ωρών.

Με την ευκαιρία αυτή διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση, πως η ΕΡΤ δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να είναι ο «σάκος του μποξ» που πάνω της εκτονώνεται ένα σύστημα, που χρόνια τώρα λειτουργεί με λάθος τρόπο.

Ο ρόλος της ΕΡΤ δεν είναι να ρίχνει λάδι στη φωτιά, ο ρόλος της ΕΡΤ δεν είναι να αναδεικνύει ασχήμιες και ύβρεις, ο ρόλος της ΕΡΤ είναι να συμβάλλει στην εκτόνωση του επικίνδυνου κλίματος το οποίο προφανώς δε δημιούργησε η ίδια».

Βεβαίως ούτε αυτή ούτε κάποια παρόμοια ανακοίνωση θα μπορούσε να αμβλύνει τις εντυπώσεις από μια μετάδοση για την οποία οι καθ’ ύλην αρμόδιοι της ΕΡΤ θα έπρεπε να ντρέπονται.

Η φράση ότι ο καλεσμένος στο pre game show Αλεσάντρο Κοστακούρτα (δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μίλαν και για πάνω από 10 χρόνια βασικό στέλεχος της Εθνικής Ιταλίας «είχε την τιμή να σφίξει το χέρι του κυρίου Μαρινάκη», ήταν μόνο η αρχή.

Η αδυναμία (του σκηνοθέτη; του κάμεραμαν; κάποιου άλλου;) να προβληθεί ένα στοιχειωδώς κατατοπιστικό ριπλέι για το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη ήταν το αποκορύφωμα.

Και η «γαργάρα» για τα πρωτοφανή έκτροπα που ακολούθησαν τη λήξη του αγώνα, η… φυσιολογική κατάληξη.

Ως προς αυτό το τελευταίο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Λάμπης Ταγματάρχης (με τα ουκ ολίγα δημοσιογραφικά παράσημα) εκπλήσσει δυσάρεστα, αφού διατυπώνει την εξωφρενική θεωρία ότι ο ρόλος της ΕΡΤ «δεν είναι να αναδεικνύει ασχήμιες» αλλά «να συμβάλλει στην εκτόνωση του επικίνδυνου κλίματος»! Αυτή η αποστροφή θα ίσχυε αν η ΕΡΤ είχε πάψει να είναι μέσο ενημέρωσης. Θα ίσχυε αν είχε μεταβληθεί σε κανάλι κάποιου ιδρύματος για την προαγωγή του φίλαθλου πνεύματος. Αλλά, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Για να ενημερώνει υπάρχει (και μάλιστα συντηρείται από το υστέρημα του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού) και όχι για να καρατομεί εικόνες που δεν αρέσουν σε κάποιους (ποιούς άραγε;)

Έχει περιπέσει σε πολλές αμαρτίες η ΕΡΤ, κατά το παρελθόν. Το να χρυσοπληρώνει κάποιες ΠΑΕ, για τη μετάδοση των αγώνων τους και ταυτόχρονα να εκχωρεί το δικαίωμα να καθορίζουν εκείνες τους όρους μετάδοσης, προβολής και σχολιασμού είναι αμάρτημα βαρύτατο. Είναι σκάνδαλο. Και πρέπει να σταματήσει τώρα! Πριν από οποιαδήποτε ΕΔΕ...

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
ΕΡΤ