Ηλεκτρονική Έκδοση

Επιθέσεις, απειλές και δυσωδία στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Φουντώνει ο πόλεμος της κασέτας για τη «νέα παράγκα»

Λίγα χρόνια μετά την υποτιθέμενη διάλυση της «παράγκας» του ελληνικού ποδοσφαίρου και χωρίς ποτέ να φτάσει εις βάθος η διερεύνηση της υπόθεσης, φουντώνει ξανά ο πόλεμος της κασέτας με επίκεντρο τη «νέα παράγκα».

Τον χορό των αποκαλύψεων άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα στην εκπομπή "Δίκη" του τηλεοπτικού σταθμού "Blue Sky" ο παλαίμαχος διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς, αφήνοντας σοβαρά υπονοούμενα μεταξύ άλλων για το διαιτητή Δαλούκα, την ΕΠΟ, τον Κύρο Βασσάρα και το ματς Μακάμπι-Ολυμπιακός.

Το βράδυ της Δευτέρας, στην ίδια εκπομπή, ο Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε τον Αχιλλέα Μπέο ως "νέο παραγκάρχη του ελληνικού ποδοσφαίρου" και εξέφρασε την άποψη ότι "αν υπήρχε κράτος θα έπρεπε να είναι στη φυλακή". Ο κ.Κούγιας δήλωσε πως υπάρχουν κασέτες τις οποίες έχει ακούσει. Δεν αποκάλυψε το περιεχόμενό τους, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά του, φέρεται ο Αχιλλέας Μπέος να απειλεί τη σύζυγο του κ.Δαλούκα, και να εμπλέκει Ρώσους και Τσετσένους... μαφιόζους δολοφόνους.

Σε παρέμβασή του ο Αχιλλέας Μπέος θέλησε να αντικρούσει τα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια, τονίζοντας ότι αν υπάρχουν κασέτες, αυτές τις έχει δώσει ο Νικόλας Πατέρας. Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, με σημερινή του δήλωση υιοθετεί το χαρακτηρισμό του Αλέξη Κούγια ότι ο Αχ.Μπέος είναι ο "αρχηγός της νέας παράγκας" και καλεί τον "πολυτάλαντο κ.Μπέο να ψάξει να βρει "πού εξομολογήθηκε αυτά που το καταμαρτυρούνε". Λίγο αργότερα, ο Αχ.Μπέος σε δήλωσή του χαρακτήρισε εμετικές και "εμετικές και συκοφαντικές" τις αναφορές του Αλέξη Κούγια

Αναλυτικά:

Επίθεση Κούγια κατά Μπέου

Όλη η μπόχα και η δυσωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου βγήκε απόψε στον αέρα. Ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του Αχιλλέα Μπέου, για τον οποίο είπε ότι “θα έπρεπε να είναι στη φυλακή”, ότι “απειλούσε τον Δαλούκα” και ότι “είναι ο νέος παραγκάρχης του ελληνικού ποδοσφαίρου.” Ο δικηγόρος και πρόεδρος της Παναχαϊκής δήλωσε πως άκουσε “κασέτες”, ενώ σε παρέμβαση του ο Αχιλλέας Μπέος υποστήριξε ότι “ο Πατέρας έδωσε τις κασέτες”!

Σε παρέμβαση του ο κ.Κούγιας είπε απίστευτα πράγματα, τα οποία ασφαλώς και θα προκαλέσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

►Συμμετέχει αναμφισβήτητα στη νέα παράγκα ο εξυγιαντής Μπέος. Αν υπήρχε κράτος θα έπρεπε να είναι στην φυλακή. Δεν είναι μια κασέτα, εγώ άκουσα τέσσερις.  Δεν μπορώ να αποκαλύψω το περιεχόμενο λόγω του απορρήτου. Ο Δαλούκας μου είπε ψέματα, γιατί με κάλεσε ένας κορυφαίος παράγοντας και μου είπε μια άλλη άποψη για το παιχνίδι με την Μακάμπι. Γι’ αυτό παραιτήθηκα από συνήγορος του Δαλούκα.

►Άκουσα πως απείλησαν τη γυναίκα του Δαλούκα. Η μία συζήτηση έγινε μπροστά στη γυναίκα του. Αυτοί οι ανδρούκλες απειλούσαν τη γυναίκα του, έφτασαν έως εκεί.

►Στην κασέτα που άκουσα ο Μπέος καθόρισε ποιος θα παίξει στο Άρης-Παναθηναϊκός. Μπροστά στην γυναίκα του Δαλούκα έλεγε “κοίταξε τώρα δεν έχεις άλλα περιθώρια.” Στις κασέτες που έχω ακούσει δεν υπάρχει το όνομα του Βασσάρα.

►Ακούω να λέει σε κάποιον πως έγιναν κάποια πράγματα πριν τον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός, πριν τον αγώνα Άρη-Παναθηναϊκός και μετά τον αγώνα αυτό και αναφορά σε Ρώσους, Τσετσένους και Βούλγαρους δολοφόνους. Ο παραγκάρχης λέει το πόσο εύκολα μπορεί να βάζει διαιτητές.

►Πάρτε τις κασέτες να τις απομαγνητοφωνήστε και αν σας μηνύσουν με τις κασέτες μαζί τις ακούνε και δεν θα υπάρξει θέμα».

Παρέμβαση Μπέου

Στην εκπομπή παρενέβη στη συνέχεια ο Αχιλλέας Μπέος που είπε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

►Όλα αυτά που είπε ο Κούγιας δεν στέκουν. Δεν γίνεται να λέει πως ο κύριος Βασσάρας είναι αξιόλογος και πως ελέγχω την ΚΕΔ. Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην δικαιοσύνη. Από τον ίδιο άνθρωπο έχουν πάρει τις πληροφορίες. Δεν μας είπαν από πιο μεγαλοπαράγοντα τις πήραν.

►Αυτός δεν είναι άλλος από τον Νίκο Πατέρα που έφυγε αποτυχημένος από το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κασέτες, αλλά και να υπάρχουν, να αποδείξουν πως εγώ είμαι εκεί. Ουδέποτε έχω εκβιάσει ή απειλήσει τον Δαλούκα. Μπορεί να τον πάρει ο κύριος Πατέρας τον Δαλούκα για να κάνει παρέμβαση. Να του πει βγες να διαψεύσεις αυτά που λέει ο Μπέος.

►Ο κ. Δαλούκας ήταν διεθνής διαιτητής από το Βόλο, και τον γνώρισα όταν πήγα στην πόλη. Έτρεχε εκεί που κάναμε προπόνηση. Σχέσεις δεν είχαμε καλές και δεν του πρότεινα να μιλήσει με Πατέρα και Μαρινάκη.

►Με τον κύριο Μαρινάκη είμαι φίλος, με τον κύριο Πατέρα ήμουν φίλος. Αν έχουμε πιει ένα κρασί με τον κύριο Πατέρα και τι κάναμε μαζί, εγώ δεν τα λέω, αν θέλει αυτός, ας τα πει. Υπήρξε κάποια ρήξη, γιατί νόμιζε πως κάποιοι μπορεί να είναι υποτακτικοί. Εγώ δεν είμαι. Δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσω τι είπαμε στο κότερο του ή σε έναν καφέ.

►Ουδέποτε απείλησα την γυναίκα του και τον ίδιο τον Δαλούκα. Εγώ μπορώ να του έχω πει ότι θέλω του κυρίου Δαλούκα, αυτός τι έκανε με τον Αρη; Αν είμαι παραγκάρχης μπορεί να έδωσα εντολή να παίξει Αρη και να έπαιξε Παναθηναϊκό; Έχω μάθει να μην βγάζω στον αέρα προσωπικές συζητήσεις».

Διάλογος Μπέου-Κούγια

Το αποκορύφωμα ήταν λίγο αργότερα να συνομιλήσουν στον αέρα Μπέος και Κούγιας. Μετά τις ...αβρότητες και ...φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν (“λαμόγιο” και “αρχιλαμόγιο”), ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Κούγιας: Άκουσα κασέτες που είναι η φωνή σου, τις πήγα σε ειδικό εργαστήριο που επεξεργάζεται φωνές και είπαν ότι είναι η δικιά σου φωνή.

Μπέος: Απειλώ την γυναίκα του Δαλούκα;

Κούγιας: Εσύ λες στην κασέτα, ότι εγώ του είπα του Δαλούκα πως θα στείλω Ρώσους και Τσετσένους σε αυτόν και την γυναίκα του.

Μπέος: Τεράστια σημασία έχει ποιος έδωσε τις κασέτες. Αν είναι αυτός που λέω ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην παράγοντας, έχει λόγους να το κάνει και μπορεί να τις έχει φτιάξει. Πιστεύω ότι τις έδωσε ο Πατέρας. Έχω δώσει εντολές στον δικηγόρο μου να κάνει ό,τι προβλέπει ο νόμος. Οφείλει να τα αποδείξει στην δικαιοσύνη και εκεί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Ο Βοργιάς

Προσκεκλημένος της εκπομπής του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη ήταν ξανά ο παλαίμαχος διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς, που έκανε προσφάτως τις αρχικές “αποκαλύψεις” γύρω από την υπόθεση Δαλούκα και του αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός. Μεταξύ άλλων είπε τα εξής ο κ.Βοργιάς:

“Τις έχω στείλει στο mail της ΕΠΟ. Δύο επιστολές.  Ο κύριος Δαλούκας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως στην επιστολή του στην ΟΥΕΦΑ έγραψε πως δεν έχει καμία σχέση με το παιχνίδι Μακάμπι-Ολυμπιακός. Του είπαν πως τιμωρήθηκε γι’ αυτό το παιχνίδι. Του το είπαν πως θα παίξεις 52-48 υπέρ του Άρη για να ρεφάρεις τα του καλοκαιριού. Αλλιώς θα έρθουν οι Ρώσοι και οι Τσετσένοι και δεν μπορώ να τους ελέγξω. Αυτά τα έλεγε ο νέος παραγκάρχης”.

Ο Νικόλας Πατέρας

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νικόλας Πατέρας, μετά τις κατηγορίες του Αχιλλέα Μπέου προς το πρόσωπό του, ότι εκείνος έδωσε τις περιβόητες κασέτες στον Αλέξη Κούγια. Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει και αυτός με τη σειρά του «παραγκάρχη» τον κ.Μπέο, ενώ τον παροτρύνει να ψάξει αλλού για να βρει ποιος τον «έδωσε» τον Α.Κούγια.

Η ανακοίνωση του Ν.Πατέρα:

"Με πληροφόρησαν ότι ο κ. Μπέος σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή και σε αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Κούγια σε σχέση με τις ‘παραγοντικές’ του δραστηριότητες στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, είπε μεταξύ των άλλων σε ότι με αφορά: ‘Τις κασέτες στον κ. Κούγια, εάν υπάρχουνε, τις έδωσε ο κ. Πατέρας….’.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε έχω δώσει σε οποιονδήποτε κασέτες για τα θέματα που αναφέρθηκαν στην εκπομπή γιατί δεν έχω τέτοιες κασέτες στην κατοχή μου. Ας ψάξει ο πολυτάλαντος, λαλίστατος και άκρως πετυχημένος παράγοντας κ. Μπέος να βρει πού ‘εξομολογήθηκε’ αυτά που του καταμαρτυρούνε και στην συνέχεια να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στην δικαιοσύνη για τον τίτλο του ‘παραγκάρχη’ που του απέδωσαν πρόσφατα".

Μπέος: Ξέφυγε τελείως ο κ.Κούγιας

Με γραπτή του δήλωση το πρωί της Τρίτης, ο Αχιλλέας Μπέος επιτέθηκε και αυτός με τη σειρά του στον Αλέξη Κούγια, χαρακτηρίζοντας εμετικές και συκοφαντικές τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή:

"Σχετικά με τις εμετικές, ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του κ. Κούγια προς το πρόσωπό μου, έχω να δηλώσω τα εξής:

Ο κ. Κούγιας είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι μυθοποιεί γεγονότα και καταστάσεις με σκοπό το προσωπικό του όφελος. Αυτή τη φορά όμως ξέφυγε τελείως και οφείλει να αποδείξει στη δικαιοσύνη πλέον τους ψευδείς ισχυρισμούς του, που είχαν ως μοναδικό σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, ρίχνοντας λάσπη στο πρόσωπό μου, αφού για άλλη μία χρονιά, ως αποτυχημένος παράγοντας προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του για την αποτυχία της ιστορικής Παναχαϊκής, ευελπιστώντας να δημιουργήσει θόρυβο και εντυπώσεις, με απώτερο σκοπό την εύνοια των διαιτητών στα τελευταία εναπομείναντα παιχνίδια της Γ’ εθνικής".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο