Ηλεκτρονική Έκδοση

Απαιτούν έλεγχο των ΠΑΕ από διακομματική επιτροπή, πατάει στο αυτοδιοίκητο ο Πιλάβιος

“Ντέρμπι” στη Βουλή για τους φακέλους αδειοδότησης των ΠΑΕ

«Βόμβα» με έγγραφο πλαστής ενημερότητας του Ηρακλή

Πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα κατέθεσε ο Ηρακλής, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Σοφοκλής Πιλάβιος στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Η άρνηση του προέδρου της ΕΠΟ να ελεγχθούν από τη Βουλή οι φάκελοι των άλλων ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκα, οδήγησε σε έντονη παράθεση και οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα σε μέλη της επιτροπής και τον κ.Πιλάβιο.

Στον πρόεδρο της ΕΠΟ προτάθηκε να γίνει έλεγχος των φακέλων των άλλων ομάδων από διακομματική επιτροπή, κάτι που ουσιαστικά αρνήθηκε ο επικεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου τονίζοντας ότι πρέπει να το δεχτούν και οι ίδιες οι ΠΑΕ και να δοθεί η συγκατάθεση της UEFA, λόγω του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου. Παρουσίασε μάλιστα και σημερινό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, που αναφέρει ότι η UEFA θα λάβει σκληρά μέτρα σε περίπτωση που θιγεί το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου! Η κίνηση αυτή του κ.Πιλάβιου προκάλεσε  την αντίδραση μελών της επιτροπής  (“ήρθες εδώ για να μας απειλήσεις;”).

Ο Γιώργος Λιάνης είπε ότι “εδώ έρχονται ολόκληροι πρώην πρωθυπουργοί στη Βουλή, να το στείλετε πίσω ως απαράδεκτο το έγγραφο” και ο Γιάννης Ιωαννίδης πρόσθεσε ότι “η Βουλή μπορεί να κάνει έλεγχο όπου θέλει, έχουμε κάνει έλεγχο ακόμα και στις φυλακές”.

Με το έγγραφο πλαστής ενημερότητας που παρουσίασε ο κ.Πιλάβιος, ο Ηρακλής δεν είχε δικαίωμα να κάνει μετεγγραφές και επεσήμανε ότι σ' αυτή την περίπτωση ο  ΚΑΠ προβλέπει ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών! Στο έγγραφο του ΙΚΑ Καλαμαριάς αναφέρεται ότι η ασφαλιστική ενημερότητα του Ηρακλή είχε ισχύ μέχρι το Σεπτέμβρη του 2010. Ο κ.Πιλάβιος τόνισε ότι απόφαση για το αν θα ελεγχθούν οι φάκελοι των ΠΑΕ από τη Βουλή, θα πάρουν το ΔΣ της ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα, καθώς οι ΠΑΕ έχουν υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας.

“Υπάρχουν πέντε – έξι ομάδες ακόμα που έχουν σημαντικές ελλείψεις” φέρεται να είπε ο κ.Λιάνης που ωστόσο αρνήθηκε να τις κατονομάσει, όταν του το ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Από μέλος της επιτροπής ειπώθηκε επίσης ότι υπάρχει ομάδα με δύο φορολογικές ενημερότητες.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Σούπερ Λίγκα
Ποδόσφαιρο
Βουλή
Ηρακλής
ΕΠΟ