Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνολική εξυγίανση του ποδοσφαίρου υπόσχεται ο Π. Γερουλάνος

Να μπει τέλος στη «σαπίλα» που μαστίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο δήλωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΠΟ θα πιεστεί να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία της και να πάρει τα όποια μέτρα είναι αναγκαία για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, διαφορετικά όπως είπε το πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατική χρηματοδότηση και χωρίς κρατική τηλεόραση.

Ο κ. Γερουλάνος, απατώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ Μ. Κεφαλογιάννη για τα τυχερά παιχνίδια, τη μη αδειοδότηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΟΦΗ και με αφορμή τις χθεσινές συλλήψεις παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου που φέρονται ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα που "έστηνε" ποδοσφαιρικά παιχνίδια, πρόσθεσε ότι "πρέπει να μείνουμε μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και να εξυγιάνουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο" και υπογράμμισε ότι η ΕΠΟ θα πρέπει μεταξύ άλλων να δώσει τους όποιους φακέλους έχει σε δημόσια διαβούλευση με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα.

«Αυτό που βλέπετε από χθες να εξελίσσεται, με την παρέμβαση διωκτικών και δικαστικών αρχών, είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής και σοβαρής προσπάθειας και είναι απόδειξη ότι εννοούμε όλα όσα λέμε και τα κάνουμε», τόνισε ο κ, Γερουλάνος.

Ακόμη ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων στις ποδοσφαιρικές λέσχες και συνέδεσε τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο με την ελληνική κοινωνία τονίζοντας τη βούληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για διαφάνεια και συνολική εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Στημένα ματς
Υπουργείο Πολιτισμού
Ποδόσφαιρο
Για το ίδιο θέμα
Ξηλώνουν τις συμμορίες
«Όλα στο φως» λέει ο Χρ. Παπουτσής για τα στημένα παιχνίδια
Ο ΣΥΝ για τους «στημένους» αγώνες ποδοσφαίρου
Ποινική δίωξη σε Μπέο και άλλους 9, καταζητείται ο Μάκης Ψωμιάδης και άλλοι τέσσερις