Έντυπη Έκδοση

Από τον θρίαμβο στο δράμα

ΣΤΟ χειρουργικό κρεβάτι επιστρέφει σήμερα, δύο μέρες ύστερα από την πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο Γιάννης Κωστάκης, ο μεγάλος άτυχος της ελληνικής αποστολής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου για κολυμβητές με αναπηρία.

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, στα 100 μ. ελεύθερο (S3), ο 40χρονος αθλητής έπεσε θύμα σοβαρού ατυχήματος, οδηγώντας το αναπηρικό του αμαξίδιο, και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της γερμανικής πρωτεύουσας, με κάταγμα και στα δύο πόδια. Χρειάστηκε να χειρουργηθεί άμεσα στο ένα πόδι του, ενώ σήμερα θα γίνει από τους γιατρούς η αποκατάσταση και στο άλλο. Θα επιστρέψει στην Ελλάδα σε 10 μέρες, για ν' ακολουθήσει εντατική θεραπευτική αγωγή, με σκοπό να δώσει το «παρών» στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ευχάριστες ειδήσεις από το Βερολίνο μας έστειλαν χθες τρεις άλλοι κολυμβητές: ο μεν Ταμπαξής ήρθε πρώτος στα 50 μ. ύπτιο (S1), ενώ ο Μακροδημήτρης τερμάτισε δεύτερος στα 50 μ. ύπτιο (S2), και ο Τσότρας τρίτος στα 100 μ. ελεύθερο (S7).

Ελληνικές επιτυχίες είχαμε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων-νεανίδων, στο Βελιγράδι. Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης κέρδισε τόσο το «50άρι», όσο και το «100άρι», στο πρόσθιο, ενώ ο Βαζαίος πήρε χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. μικτή ατομική.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κολύμβηση
ΑμεΑ