Έντυπη Έκδοση

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΖΗΜΙΕΣ, ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Εκρηξη στον Βόλο

Σοβαρότατα επεισόδια, και μάλιστα εκτεταμένα, σημειώθηκαν στην πόλη του Βόλου, μετά την ανακοίνωση της απόφασης από την ΕΕΑ για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου.

Φωτιές στους δρόμους του Βόλου από εξαγριωμένους οπαδούς Φωτιές στους δρόμους του Βόλου από εξαγριωμένους οπαδούς Οι αντιδράσεις των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου ήταν άμεσες και σκληρές, με πρώτο στόχο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, στα οποία προκάλεσαν μεγάλες και σοβαρότατες ζημιές.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση των ΜΑΤ, με τα οποία οι συγκρούσεις ήταν σκληρές. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας δεν δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών και να συγκρουστούν με τους διαδηλωτές για να τους διαλύσουν.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου έκαψαν σημαίες του ΠΑΣΟΚ και φώναζαν πολλά συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου. Εκτός των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος, στο στόχαστρο των διαδηλωτών μπήκαν ένα παρακείμενο ξενοδοχείο αλλά και τα γραφεία βουλευτών. Στο γραφείο του βουλευτή Κώστα Καρτάλη το εξαγριωμένο πλήθος διέλυσε τα πάντα.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν και την εθνική οδό στο ύψος των Μικροθηβών, όπου σημειώθηκαν και νέες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, ενώ από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ζητήθηκε ενίσχυση των δυνάμεων. Πρόβλημα υπήρξε και στο λιμάνι της πόλης, αφού οι ταξιδιώτες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στις συγκρούσεις.

Επισήμως, ο Ολυμπιακός Βόλου μέσω του δικηγόρου Μιχάλη Μιντζίκου προανήγγειλε προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να δικαιωθεί μετά την απόφαση της ΕΕΑ, ενώ επιφυλάχθηκε για το αν ο Ολυμπιακός Βόλου θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, για να μπλοκαριστεί η έναρξη του πρωταθλήματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ολυμπιακός Βόλου
Ποδόσφαιρο
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)
Αθλητική βία
ΠΑΣΟΚ