Ηλεκτρονική Έκδοση

Με 14 ομάδες ξεκινά το Σάββατο η Σούπερ Λίγκα

Βόλος και Καβάλα μπλόκαραν την αντικατάστασή τους

«Πάγος» στην ΕΕΑ από το Διοικητικό Εφετείο

Τελευταία ενημέρωση:

Κέρδισαν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα. Έτσι, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν δικαιούται να χορηγήσει πιστοποιητικό στους επίδοξους αντικαταστάτες τους μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση και το πρωτάθλημα ξεκινά με 14 ομάδες. Οι δύο ΠΑΕ έχουν υποβάλει αίτηση ακύρωσης της απόφασης της ΕΕΑ και μέχρι να εκδικαστεί αυτή, αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ίδιας απόφασης. Όπως φαίνεται, η υπόθεση μπορεί να τραβήξει ακόμα και αρκετούς μήνες, οπότε δεν αποκλείεται η Σούπερ Λίγκα να τρέχει και να μη φτάνει για να χωρέσει τα εμβόλιμα ματς στο πρόγραμμα.

Την απόφαση του Δικοικητικού Εφετείου σχολίασαν οι νομικοί των δύο ομάδων.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου ο κ. Θ.Χαρμάνης τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM: "Προσπάθησαν το όνειρό μας να το κάνουν εφιάλτη, αλλά δεν πειράζει. Θα ξαναγίνει γλυκό όνειρο. Εκτιμώ πως θα υπάρχει απόφαση και οι 16 ομάδες θα είναι γνωστές σε 20 μέρες. Το πιο σωστό είναι να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. Δεν θα χανόταν ο κόσμος αν η πρώτη αγωνιστική, εν όψει και της διακοπής λόγω της εθνικής, να αναβληθεί. Είναι πολύ εύκολο να λυθούν όλα τα προβλήματα. Θα βοηθήσουμε κι εμείς. Ούτε μνησίκακοι είμαστε, ούτε ανόητοι".

"Είναι μια απόφαση που αντιστρέφει το εις βάρος μας αρνητικό κλίμα και αποδεικνύει ότι υπάρχουν δικαστές, ταγοί της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όχι συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων", πρόσθεσε ο δικηγόρος της ίδιας ομάδας Μ.Μιτζικός.

"Είναι μια δικαίωση για μάς. Το δεύτερο μέρος της απόφασης δηλώνει άμεσα πως η απόφαση της ΕΕΑ πάσχει από πολλές μεριές. Η επιτροπή υποχρεούται να μας δώσει τον χρόνο να διορθώσουμε οτιδήποτε θεωρούσε παράνομο. Δεν γίνεται σε 5 μέρες να παραδώσει ΠΑΕ. Δεν είναι περίπτερο ο Ολυμπιακός Βόλου. Η υπόθεση εκδίκασης μπορεί να μπλοκάρει το πρωτάθλημα για πολύ καιρό. Η ΕΕΑ θα πρέπει να επανεξετάσει τον φάκελό μας και να μας δώσει χρόνο. Επειδή κάποια ΜΜΕ πρόκειται να τα μπερδέψουν, η ΕΠΟ δεν μπορεί να μας απειλήσει για την προσφυγή μας στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Δεν προσφύγαμε για αποφάσεις αθλητικής δικαιοσύνης ακόμα και αν μας πλήγωσαν και αυτές. Προσφεύγαμε εναντίον κρατικής επιτροπής που υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού. Εμείς φωνάζουμε για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου,  δεν πρόκειται να το παραβιάσουμε οι ίδιοι", συμπλήρωσε ο κ. Κακαβάς, νομικός εκπρόσωπος της βολιώτικης ομάδας.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της ΠΑΕ Καβάλα, Χρήστος Στάθης δήλωσε: "Είμαστε αισιόδοξοι ότι σε αυτή τη χώρα δεν έχουν καταργηθεί οι νόμοι και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί".

Βγάζει στη σέντρα την ΕΕΑ ο Ολυμπιακός Βόλου

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός Βόλου εξαπέλυσε επίθεση κατά των μελών της ΕΕΑ, δημοσιοποιώντας τα ονόματά τους, τις ιδιότητές τους και αποκαλώντας τους "αμοιβόμενους εντολοδόχους των εργοδοτών τους".

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων : "H ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αποκαλύπτει στη φίλαθλο κοινή γνώμη τα διορισθέντα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, τα οποία με μία απόφαση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά αθλητικά χρονικά αποφάσισαν να διαλύσουν το καμάρι της Μαγνησίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, τον Ολυμπιακό Βόλου, που χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην πατρίδα μας.

Τα μέλη λοιπόν της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που συγκροτήθηκε με την 10606/7.4.11 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως τροποποιήθηκε με την 23907/17-8-11 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού και συνεδρίασε την Τρίτη 23 Αυγούστου 2011, είναι στην πραγματικότητα, οι εξής:

- Μπρίλης Αθανάσιος, Πρόεδρος της ΕΕΑ (μέλος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας,  με απόφαση της υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου).

-  Ανδρεοπούλης Μιχάλης, μέλος της ΕΕΑ (Επιτροπή Ανταγωνισμού)

- Διακαναστάσης Αναστάσιος, μέλος της ΕΕΑ (μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ από τον Μάρτιο του 2011)

- Ορφανίδης Γεώργιος, μέλος της ΕΕΑ (συμμετοχές σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και σε προγράμματα υποτροφιών του ΙΚΥ)

- Μπίκος Γεώργιος, μέλος της ΕΕΑ (επικοινωνιολόγος-δημοσιογράφος, μέλος του «Βόλος 2013 Α.Ε.» του υπουργείου Πολιτισμού και της ΓΓΑ, που είχε αναλάβει την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων 2013 στο Βόλο και που ακύρωσε στη συνέχεια ο Γερουλάνος)

- Συριόπουλος Κων/νος, μέλος της ΕΕΑ (Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ επί Σημίτη, ήταν επίσης στη Διεύθυνση Μελετών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επί ΠΑΣΟΚ, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα του γκρεμίσματος του Χρηματιστηρίου)

- Τριανταφυλλάκης Γεώργιος, μέλος της ΕΕΑ (Επιτροπή Ανταγωνισμού επί Τσοχατζόπουλου)

- Μαρούπα Ειρήνη, αναπληρωματικό μέλος της ΕΕΑ  (υποψήφια βουλευτήςτου ΠΑΣΟΚ στη Β’ Πειραιά, συνδικαλίστρια και μέλος του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στο Δικηγορικό Σύλλογο του Πειραιά)

- Πετρουνάκος Γιάννης, αναπληρωματικό μέλος της ΕΕΑ (μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Μεταξά)

- Σμυρνάκης Δημήτριος, αναπληρωματικό μέλος της ΕΕΑ (μας κάνει  εντύπωση πώς εμφανίζεται στις αποφάσεις για Βόλο και Καβάλα, χωρίς να είναι τακτικό μέλος στην Επιτροπή)

Στην Επιτροπή  επίσης συμμετέχει ο Ξενοφώντας Καραβίδας (ανώτατο στέλεχος στη ΜΙG του Βγενόπουλου), αναπληρωτής του Γ. Μπίκου.

Οι διορισμοί των περισσότερων από τους παραπάνω, έγιναν από τουν υφυπουργό Αθλητισμού Γ.Νικητιάδη, 6 μέρες πριν από τις αποφάσεις – βόμβα για Βόλο και Καβάλα, ενώ η νέα σύνθεση της Επιτροπής δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη στο ΦΕΚ, ούτε υπάρχει κατάθεση και αριθμός πρωτοκόλλου στο ΦΕΚ.

Οι αρμόδιοι του ελληνικού αθλητισμού, ως «δημοΚΡΑΤΟΡΕΣ» κ.κ. Γερουλάνος, Νικητιάδης, Μπιτσαξής εκθέτουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τέτοιες νοοτροπίες και μεθοδεύσεις.

Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ, κύριε Σοφοκλή Πιλάβιε,
Είναι υποχρέωσή σας να πάρετε θέση και να καταγγείλετε στη FIFA αυτή την ωμή πολιτική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Έχετε υποχρέωση να αποτρέψετε αυτήν την αδικία. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πάρει αδειοδότηση σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς από την ΕΠΟ. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι επιτροπή πολιτικών συμφερόντων και δεν μπορεί να καταργήσει την ΕΠΟ και το Αυτοδιοίκητο.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ επιφυλάσσεται να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών καθώς και για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις τεράστιες υλικές και ηθικές ζημίες της".

Διαβάστε ακόμα:
Στη σέντρα με το ζόρι!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Καβάλα
Ολυμπιακός Βόλου
Ποδόσφαιρο
Σούπερ Λίγκα